Nederkoorn fractievoorzitter D66

21 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - D66-raadslid Patrick Nederkoorn is door de fractie gekozen tot opvolger van Van den Berg als fractievoorzitter. Van den Berg wordt dinsdag geïnstalleerd als wethouder Ruimtelijke Ordening en Cultureel Klimaat en is daarmee de beoogde opvolger van de afgetreden wethouder Mirjam Barendregt.

,,Ondanks dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar de precieze oorzaak van de kostenoverschrijving op het Eemhuis en de rol van oud-wethouder Mirjam Barendregt, willen we niet langer wachten met het leveren van een wethouder", laat de fractie ineen verklaring weten. ,,Om de vastgestelde bezuinigingen goed te kunnen uitvoeren en de problemen rond het Eemhuis te beteugelen heeft Amersfoort een slagvaardig en volwaardig college van b. en w. nodig. D66 wil voor die verantwoordelijkheid niet weglopen."

Patrick Nederkoorn: ,,Vorig jaar hebben we er na de verkiezingen voor gekozen om verantwoordelijkheid te nemen voor het bestuur van de stad. We hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het collegeakkoord en dat willen we graag verder uitvoeren''.

D66 is blij met Nederkoorn als opvolger van Pim van den Berg. Volgens de fractie is Nederkoorn een frisse en scherpe verschijning in raad. Nederkoorn is politicoloog en theatermaker. Afgelopen jaar is hij gekozen tot raadslid van het jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie