Ravelijn organiseert verwendag voor mantelzorgers

20 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Resto VanHarte opent op woensdag 9 november haar deuren voor Amersfoorters die zorgen voor een naaste. Zij worden getrakteerd op een warme lunch en een ontspannende activiteit naar keuze. Deze Amersfoortse Dag van de Mantelzorg wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Ravelijn.

Week in, week uit zorgen mantelzorgers voor iemand in hun directe omgeving. Een partner, kind, vader of moeder, broer of zus, buur, vriend(in) of kennis had hulp nodig en zij aarzelden niet om bij te springen. Zelf vinden ze het vaak vanzelfsprekend wat ze doen. Tijdens de Dag van de Mantelzorg wordt stilgestaan bij de 2,6 miljoen Nederlanders die zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste.

Amersfoortse mantelzorgers zijn op 9 november van harte welkom bij Resto VanHarte in Wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat 2. Zij kunnen kiezen uit een make-up of manicure, een voet/stoelmassage, een culinaire workshop 'cupcakes maken' of een wijnproeverij. De verwenactiviteiten vinden plaats tussen 10.00-15.30 uur, met tussen 12.30-13.30 uur een warme lunch.

Bijzonder aan deze dag is dat alle activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers. Studenten van IMKO zorgen voor de make-up en manicure, Rinus van Loon geeft de culinaire workshop 'cupcakes maken' en de wijnproeverij is in handen van Alexander, uw wijnspecialist. De voet/stoelmassages worden vrijwillig verzorgd door zes massagetherapeuten; Misja Abels, Margreet Groothuis, Marja Everloo, Swanika Bergsma, Caroline Denijs en Loes Offemans.

Informatie/aanmelden

Elke mantelzorger mag een introducé meenemen. Gezien het beperkte aantal plaatsen wordt mantelzorgers aangeraden om zich zo snel mogelijk aan te melden voor de Dag van de Mantelzorg. Dit kan telefonisch, vóór vrijdag 4 november, bij Stichting Ravelijn, telefoonnummer 033 461 3000 (vraag naar Irma Janssen of Heleen Vonk) of via e-mail mantelzorg@ravelijn.nl.

Voor meer informatie over het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Ravelijn, kijk op www.ravelijn.nl. Voor meer informatie over Resto VanHarte, kijk op www.restovanharte.nl/amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie