'De derde Carrière van Joke Sickmann'

20 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - 'De derde Carrière van Joke Sickmann', dat is de titel van een documentaire die zaterdag 5 november 12.30 uur voor het eerst vertoond wordt in de Observant tijdens het Scenecs-filmfestival.

De maker van de documentaire, Gideon de Smet volgde haar meer dan een jaar met de camera en het resultaat is hartverwarmend. ,,Al jaren liep ik met plannen rond voor een dergelijk project" aldus de debuterende filmmaker. Geïnspireerd door het filmportret over Armando van Cherry Duyns en mensen als Frans Bromet dacht ik, dat wil ik ook. Maar ja wie moet je daar voor strikken? En dan staat ineens Joke Sickmann voor de deur, die ik al geruime tijd kende, met de vraag of ik haar wilde helpen met een of ander klusje. Ineens viel het kwartje. Waarom ver weg zoeken als het voor je staat. Die moet ik hebben. Aldus geschiedde. De Derde Carrière (27 min.) geeft een inkijkje hoe een balletje kan rollen als je de passie en gedrevenheid hebt van deze dame op leeftijd."

Joke Sickmann stond in de top 5 van De Grootste Amersfoorter Aller Tijden, kreeg de aanmoedigingsprijs van de gemeente Amersfoort, een Ridderorde en recentelijk de Zilveren Anjer uit handen van Koningin Beatrix. In de documentaire komen diverse oud-wethouders, de oud-burgemeester Albertine van Vliet en Prinses Maxima in beeld.

Adres: Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie