Activiteiten Amersfoortse amateurkunstverenigingen

19 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Activiteiten agenda van Amersfoortse amateurkunstverenigingen ziet er in november als volgt uit:

Tejaterthuis bestaat 10 jaar: een mijlpaal.

Echt iets om te vieren. En dat gaan we dan ook doen. Met het stuk BUREN, oorspronkelijk van Herman Heijermans, maar voor deze gelegenheid geheel bewerkt en naar deze tijd gehaald. Er zijn liedjes speciaal voor ons gecomponeerd door Peter Bruys. Buren gaat over overlast van beneden, boven of naaste buren. Wij vroegen ons namelijk wel eens af of de buren in de Nieuwstraat nooit last van ons hadden, met al die voorstellingen in de loop der jaren. Niet dat daar ooit over geklaagd werd maar toch. Reserveren is noodzakelijk.

Tejaterthuis, Nieuwstraat 17

wo2 nov, 20.30 u.

zo 6 nov, 14.30 u. én 20.30 u.

Prijs: € 12,50 (incl. koffie en 1 consumptie)

Reserveren: www.tejaterthuis.nl of 033 - 4632134

AurorA in de kelder

AurorA is een groep van vijf autonome fotografen, elk met een eigen fotografische signatuur. Het gemeenschappelijke doel is te inspireren en te vernieuwen door niet eerder getoond werk esthetisch en qua zeggingskracht tegen het licht te houden. AurorA presenteert een collectie foto's die de bezoeker een wereld toont zoals de fotograaf die wil laten zien. Binnen de geëxposeerde werken vallen de vijf verschillende persoonlijke signaturen van de fotografen op. Hierdoor laat de expositie een boeiend en afwisselend scala van stijlen en technieken zien. De leden van Fotogroep AurorA zijn: Marcel van Balken, Rob Geers, Hans Grimm, Hans van der Pol en Chris Treffers. Boven in de galerij is een expositie voor jongeren. Deze kunnen, mits ze jonger zijn dan 22 jaar, één van de tentoongestelde kunstwerken kopen voor € 45,--.

Stadsgalerij, Leusderweg 21

vr 4 en za 5 nov, 13.00 - 17.00 uur

vr 11 en en za 12 nov, 13.00 - 17.00 uur

Gratis

Info: 202foto@gmail.com

Guilmant festival

Stichting Vox Humana in samenwerking met de Harmonium Vereniging Nederland, de Culturele commissie St. Joriskerk Amersfoort en het Chr. Gemengd koor ,,Cantate Deo'' organiseert een festivaldag rondom Alexander Guilmont.Guilmont bewerkte orgelcomposities voor harmonium en andersom, zodat het voor een breder publiek toegankelijk wordt om uit te voeren.De diversiteit van het oeuvre van Guilmant weerklinkt tijdens het festival: werken voor orgelsolo met Ben van Oosten, Herman van Vliet en Peter Eilander, koorwerken met Cantate Deo uit Amersfoort, composities voor pianosolo met Jaap Eilander, harmoniumwerken met Arno Kerkhof en solozang met Bianca Lenssen en Margaret Roest als sopraan. Daarnaast houdt musicoloog René Verwer een referaat over Guilmant in relatie tot de orgelbouwer Cavaillé-Coll. Het festival begint om 11:00 uur en wordt geopend door L.M.M. Bolius, burgemeester van Amersfoort, bestaat uit drie blokken en duurt de hele dag.Het slotconcert begint om 19:30 uur. De toegangsprijs (in de voorverkoop) bedraagt € 25,- voor de hele dag en € 15,- voor het slotconcert.

Kaarten zijn te bestellen via www.stichtingvoxhumana.nl en verkrijgbaar bij Festivo Muziek, Hendrik van Viandenstraat 21 te Amersfoort.

St. Joriskerk, Hof 1

za 5 nov, 11.00 - 21.30 u.

Prijs: € 30,-- (voorverkoop € 25,--); Avondkaart € 20,-- (voorverkoop € 15,--)

Info: www.stichtingvoxhumana.nl

Najaarsconcert K.A.M.V.

Dit keer zoekt de KAMV de wijk Kruiskamp Koppel weer op. Tenslotte ligt het verenigingsgebouw ook in die wijk, dus mogen de bewoners weten en horen wat de KAMV allemaal in huis heeft. Als locatie is gekozen voor de zaalruimte van de basisschool De Vlindervallei in de Evertsenstraat 39. De toegang is laag gehouden.

Het studieorkest en later het harmonieorkest zullen een mooi programma ten gehore brengen. Het studieorkest zal rondom het thema ,,helden'' een aantal stukken spelen, waaronder een stuk van Columbus. Daarna zal het harmonieorkest een afwisselend programma verzorgen met eveneens een aantal helden, zoals b.v. Soldaat van Oranje.

Maar ook moderne muziek, klassieke muziek en oorspronkelijke harmoniemuziek zullen elkaar afwisselen. Na de pauze zal de harmonie een bi band opstelling maken, om de muzikale helden van de tijd van de big band te eren. Een aantrekkelijk en gevarieerd programma! De muzikale leiding is in handen van Elna Lerk en Thomas Low.

Basisschool De Vlindervallei, Evertsenstraat 39

za 5 nov, 19.30 u.

Prijs: € 3,--; kinderen t/m 12 jr. gratis.

Amersfoortse Muziektheatergroep Totaal met ,,A Man of No Importance''

A Man of No Importance speelt zich af in het streng katholieke Dublin van begin jaren zestig. Normen en waarden zijn vast verankerd in de katholieke doctrine. Angst voor sociale uitsluiting zorgt dat bijna niemand in het openbaar buiten de kaders treedt. Maar heel in de verte is de vrije geest van de jaren '60 al voelbaar. We volgen hoofdrolspeler Alfie Byrne in zijn worsteling met zijn geheim. Wanneer in de loop van het stuk aan het licht komt wat er aan de hand is, staat iedereen in zijn omgeving voor de vraag; 'hoe reageer ik hierop?'. In feite wordt iedereen, zowel spelers als publiek, moreel op de proef gesteld.

A Man of No Importance is een musical over de kleine en menselijke dingen van het leven, zoals innerlijke strijd. In muziek en vormgeving blijft het stuk intiem. Juist daardoor komt de inhoud dichtbij en zal de toeschouwer zichzelf de vraag stellen: 'Wat is nu mijn keuze? En waarom eigenlijk?'.

Het is verrassend hoe de diverse muziekstijlen (sacrale muziek, popstijlen en showmusical) in deze musical een eenheid vormen. Want bovenal is de musical een ode aan de Ieren en de Ierse muziek die met haar vitaliteit mensen over de hele wereld weet te inspireren.

Muzikale leiding: Reinier Bavinck, regie: Monique van der Heijden, Eindregie: Annelies Kaan.

Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13

za 5 nov, 19.30 u.

zo 6 nov, 14.30 u.

Prijs: € 20,--

Kaarten: http://lievevrouw.nl

Concert Amer Consort

Het programma 'Albion rules' is een tijdreis naar Good Old England. De 17e eeuw was niet alleen Nederlands Gouden Eeuw, ook Engeland beleefde hoogtijdagen. Ten tijde van Queen Elizabeth I, rond 1600, bloeide de kunsten als nooit tevoren. Componisten als Byrd, Gibbons en Tomkins schreven indringende geestelijke werken, terwijl tijdgenoten als Dowland, Morley en Bennett de wereldlijke muziek van hun tijd een weemoedige en melancholieke toon gaven. Maar ook later, onder Charles II, kregen Purcell en Blow kansen om grootse kerkmuziek voor het hof te componeren. Purcell'sHearmyprayer is beslist een expressief hoogtepunt dat de toehoorders niet snel zullen vergeten, ook al duurt het maar twee minuten.Bij een deel van het programma wordt het koor begeleid door Jaap Jan Steensma op kistorgel. Het geheel staat onder leiding van DirkjanHorringa.

Inham, Hamseweg 40, Hoogland

za 5 nov, 20.00 u.

Johanneskerk, Westsingel 30

zo 6 nov, 15.00 u.

Toegang: €12,- (aan de deur), €10,- (voorverkoop), €8,- (tot 18 jaar).

Info en Voorverkoop www.amerconsort.nl

Lustrumconcert Toonkunst Plus Amersfoort

Toonkunst Plus Amersfoort - een gemengd koor voor 55-plussers onder leiding van Harry van Wijk - bestaat inmiddels alweer vijf jaar. Dit lustrum wordt luister bijgezet met een concert rond werken van Felix Mendelssohn- Bartholdy en Johannes Brahms.

Het koor laat zich o.a. horen in 'VerleihunsFrieden' van Mendelssohn en 'Geistliches Lied van Brahms. Sopraan Marjon Strijk zal enkele liederen van Brahms vertolken, hierbij op de piano begeleid door Ineke Opstal.

Organist Hein Hof en Ineke Opstal zullen dit programma omlijsten met orgel- en pianowerken - ook van dezelfde componisten. U kunt o.a.luisteren naar een Duetto uit 'Lieder ohneWorte' van Mendelssohn (piano) en van dezelfde componist een Prelude en Fuga op orgel.

Al met al een gevarieerd programma voor een welbestede muzikale zondagmiddag.

Oud-Katholieke kerk van de H. Georgius, 't Zand 13

zo 6 nov, 15.00 u.

Prijs: € 15,--

Info: www.toonkunstplusamersfoort.nl

Westenwind in Concert

De mannen van Westenwind staan garant voor een avond vol stoere, maar ook weemoedige liederen over zeilen en de zee. Op het programma staan Ierse shanties en folksongs met als speciale gasten: Paddy'sPassion. Diverse leden van Westenwind zullen u verrassen met solo's en natuurlijk zal de accordeon niet ontbreken. Tijdens het concert bent u in de gelegenheid om de nieuwe CD te kopen.

De Brug, Schuilenburgerweg 2

vr 11 nov, 20.00 u.

Prijs: € 7,50 (incl. consumptie) of € 15,-- (incl. nieuwe CD + consumptie)

Info en kaarten: 033 - 4948763 en pr@shantykoorwestenwind.nl

Instuif Terpsichoré Amersfoort

Volksdansvereniging Terpsichoré Amersfoort nodigt u uit voor de maandelijkse instuif. Onder leiding van Ria Burgwal kunt u de hele avond dansen. De instuif is zowel voor leden als voor belangstellenden. De gymzaal het Middelpunt ligt achter het gezondheidscentrum Zielhorst. In de zaal is het dragen van zaalschoenen verplicht. Voor meer informatie over instuiven en cursussen bij Volksdansvereniging Terpsichoré Amersfoort: www.terpsichoreamersfoort.nl.

Gymzaal het Middelpunt, Spinetpad 2

vr 11 nov, 20.00 u.

Prijs: € 5,--; voor leden € 4,--

Info: 033 - 4619800.

Najaarsconcert Vrouwenkoor Capricciosa

Vrouwenkoor Capricciosa heeft een mooi concert geprogrammeerd met klassiek werk. Liederen van André Caplet, Max Reger, CésarCui en Pjotr IljitsjTsjaikovski. Het koor wordt geleid door Hannie Slingerland. Zie voor meer info: www.capricciosa.nl.

De Inham, Hamseweg 40, Hoogland

za 12 nov, 20.00 u.

Prijs: € 12,50

Info: 033 - 4753060

Música del Siglo de Oro door het St. Joris Kamerkoor

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de componist TomásLuís de Victoria overleed. Met dit concert staan de leden van het St. Joris Kamerkoor o.l.v. Bas Ramselaar daarbij stil en zetten zij zijn muziek in de context van zijn voorgangers en tijdgenoten: de Spaanse Gouden Eeuw. Instrumentale medewerking wordt verleend door organist Henk van Zonneveld.

Aan de hand van de thema's Passie, Advent, Lamento en Maria worden koorwerken uitgevoerd van de 'grote drie' van de Spaanse renaissance: TomásLuís de Victoria, Christóbal de Morales en Francisco Guerrero, alsmede hun tijdgenoten Nicolaas Gombert, Juan EsquivelBarahona en Alonso Lobo. Ook staat een recent in Amsterdam opgedoken motet (waarover tijdens het concert meer wordt onthuld) op het programma van Pedro BautistaCabanillesCockainez. De koorwerken worden omlijst met instrumentale werken uit dezelfde tijd op orgel en klavecimbel. Deze muziek wordt uitgevoerd in de St. Franciscus Xaveriuskerk, waarvan de sfeer goed past bij die van de Spaanse kerken uit vroegere eeuwen. Zie ook www.stjoriskamerkoor.nl

St. Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 29

za 12 nov, 20.15 u.

Prijs: € 15,--

Info: 06-23365257 en info@stjoriskamerkoor.nl

Concert Gospelkoor Reliance

Het concert van Gospelkoor Reliance heeft als thema ,,I have a dream''. Tijdens dit concert zullen zij nummers uit hun veelzijdige repertoire ten gehore brengen, waaronder het nummer ,,I have a dream'' van Mary Donnelly. Het gospelkoor, dat onder leiding staat van Gert Mannée, wordt begeleid door een combo bestaande uit piano, drums, gitaar en dwarsfluit. Bij enkele Afrikaanse liederen zal de begeleiding met djembé's gebeuren. Aan dit concert wordt medewerking verleend door het Popkoor Hooglands Volkoren uit Hoogland onder leiding van ThillyTomassen, en de Djemkids uit Leusden onder leiding van Madingo. Voor degene die na het meemaken van dit concert zin heeft gekregen om ook te gaan zingen is er goed nieuws. Bij Reliance zijn nieuwe leden altijd van harte welkom. De repetities vinden plaats op dinsdagavond in Zorgcentrum De Liendert.

Heilige Kruiskerk, Liendertseweg 48

za 12 nov, 20.00 u,

Prijs: € 10,--; kinderen t/m 14 jr. € 6,--

Info en kaarten: 033-4753548/4332138 en 06-43979570

Concert TDK EigenWijs ,,Engelen en dieren''

TDK EigenWijs is een Amersfoorts vrouwenkoor met 34 leden. Hun repertoire omvat stukken uit diverse stijlperioden, zowel populair als klassiek. De eigen klank van een vrouwenkoor is leidraad bij de muziekkeuze. Vorig jaar vierden zij hun 105-jarig jubileum met een dubbelconcert samen met het Hillegersbergs Mannenkoor. Voor dit concert op 12 november is gekozen voor een combinatie van liederen, verhalen en gedichten over engelen en dieren.

Het koor zingt liederen van Cesar Franck, Camille Saint-Saëns en Gabriel Fauré. Ook zijn er bewerkingen van liederen door Henk Badings opgenomen in het repertoire.

Marjo Hoedemaker zal ook een aandeel in het programma hebben. Hij werkte 50 jaar in dierenpark Amersfoort, en is momenteel actief voor zijn stichting ,,de Marjo Hoedemaker Elephant Foundation''. Hij vertelt op zijn geheel eigen wijze over zijn ervaringen met dieren.

Het geheel wordt muzikaal begeleid door pianist CleemDetermeijer.

Fonteinkerk, Robert Kochstraat 2

za 12 nov, 20.30 u.

Prijs: € 12,50 (incl. consumptie vooraf)

Info: 033 - 4722018

Dansworkshop Macedonisch

Volksdansvereniging Terpsichoré Amersfoort nodigt u uit voor de Dansworkshop Macedonisch o.l.v. Paul Mulders. Paul is een gedreven dansleider, die over de hele wereld zijn mooie, vaak pittige dansen aanleert. Die aanleg voor volksdans, Macedonische dans in het bijzonder, werd ook door PeceAtanasovski, zijn belangrijkste instructeur in de Macedonische folklore snel opgemerkt. Paul is ook jaren geschoold door Pece.

Paul zal verschillende Macedonische dansen aanleren De workshop is zowel voor leden als voor belangstellenden. Zaalschoenen zijn verplicht.Wilt u informatie over instuiven en cursussen bij Volksdansvereniging Terpsichoré kijk op www.terpsichoreamersfoort.nl.

Gymzaal Meridiaan College Stromenland, Zangvogelweg 4

zo 13 nov, 14.00 u.

Prijs: € 7,50; voor leden € 5,--

Info: 033 - 4619800

Dubbelconcert Smartofore &Roca Rosa

Beide Amersfoortse koren hebben ieder hun eigen specialiteit en charme. Smartofore onder leiding van Wilco Stronks is een vierstemmig koor met bijzondere arrangementen van eigen bodem in de Nederlandse taal. Bekende en minder bekende liedjes worden in een nieuwe uitvoering met bezieling & smart gezongen. De meerstemmigheid van Smartofore en de mooi gezongen akkoorden in de verschillende liedjes als ,,Opa'' en ,,Meneer Dinges'' brengen het publiek in vervoering.

Roca Rosa is een jong koor onder leiding van Mari-Christine van Ulvenhout dat meerstemmige muziek in diverse talen zingt met begeleiding van piano, accordeon en viool. Popsongs worden afgewisseld met rustige liefdesliedjes. Veel van deze liedjes zijn nadrukkelijk gekozen om een ,,roze verhaal'' te vertellen. Voorbeelden hiervan zijn ,,Laat me'' van RamsesShaffy en ,,Crazy littlethingcalled love'' van Queen. Roca Rosa kenmerkt zich nu al door een professionele aanpak en weet een goede performance neer te zetten.

Theater De Lieve Vrouw, Lieve Vrouwestraat 13

zo 13 nov, 14.30 u.

Prijs: € 10,-- (incl. een consumptie)

Info: 06-55756210

Concert Tourdion en Route

Gemengd koor Tourdionheeft als titel voor haar concert ,,Tourdion en Route''. Er worden liederen gezongen die de toehoorders meenemen op een reis door verschillende werelden en sferen. 'Onderweg zijn' is het centrale thema. Allerlei muziekgenres komen aan bod waardoor een mooie sfeervolle afwisseling ontstaat van populair naar oud, met musical-liedjes en volksmuziek. Het koor staat onder leiding van Grietje Houwink, die garant staat voor kwaliteit en enthousiasme. De pianobegeleiding is van Barbera Sinte Maartensdijk. Er worden liederen gezongen van Haydn, Annie Lennox, Enya, William Martin (Billy) Joel, Louis Armstrong en nog veel meer. Op www.Tourdionamersfoort.nl is het hele repertoire te vinden.

Fonteinkerk, Robert Kochstraat 4

zo 13 nov, 15.00 u.

Prijs: € 9,-- (incl. koffie/thee), kinderen € 4,-- (incl. limonade)

Info: 033 - 4550535

Concert Amersfoorts Vocaal Ensemble

Bij dit concert van het AVE staat het Requiem van Maurice Duruflé, dat in 1947 verscheen, centraal. Ook andere componisten die zich lieten inspireren door het gregoriaans zullen ten gehore worden gebracht. Delen uit requiemmessen van Jehan Alain en Karl Jenkins. Muziek die past bij het begin van de maand november: herinnering en herdenking van de overledenen. Daarnaast worden hymnen en motetten van Pierre de la Rue, Maurice Duruflé, Gabriel Fauré, CharlesGounod en Louis Vierne ten gehore gebracht. Het AVE bestaat uit ongeveer vijfentwintig zangers, voor dit concert versterkt met een aantal ,,projectleden''.

Solisten zijn: Maria den Hertog (mezzosopraan), Bas van Kuijlenburg (bariton) en Piet van der Steen (orgel). Het geheel staat onder leiding van dirigent Jean-Pierre Gendrault.

Emmaüskerk, Noorderwierweg 131

zo 13 nov, 15.00 u.

Prijs: € 15,--

Info: info@amersfoortsvocaalensemble.nl

Jubileumconcert 100 jaar Soli Amersfoort

Nieuw! Een bijzonder concert in de net gerestaureerde St. Joriskerk. Oratoriumvereniging Soli Amersfoort, 100 jaar geleden opgericht als gemengd koor Soli Deo Gloria, viert het eeuwfeest en het afscheid -na 21 jaar- van dirigent Peter den Ouden met twee composities die speciaal zijn geschreven voor deze gelegenheid. Nieuwe muziek die toch vertrouwd in de oren klinkt. Oost Europese accenten geven extra spanning aan de bekende misteksten in de Missa ecumenica van de Sloveense componist Andrej Misson, terwijl Herman Snijders met Surinaamse souplesse van oude psalmteksten een meeslepend nieuw verhaal maakt. KleinkoorPetitSoli brengt afwisseling en verdieping met het indringende a capella motet 'Warum?' van Brahms.

Solisten Alice van Geest sopraan en ValeriaBoermistrova mezzosopraan, strijkensemble Klaassen en organist Harry van Wijk vervolmaken deze muzikale middag, die ook nog in het teken staat van 'musiceren met gehandicapten' in Suriname. Het concert zal gevolgd worden door een receptie waar uiteraard ook het publiek welkom is om het glas te heffen met dirigent en koor. Kaarten verkrijgbaar via www.Soliamersfoort.nl en van Hooren en van Hees Muziek, Zuidsingel 8a en aan de kerk

St. Joriskerk, Hof 1

za 19 nov, 15.30 u,

Prijs: € 14,-- (€ 2,-- gaat naar ,,musiceren met gehandicapten in Suriname''

CJP/jongeren € 10,--

Info: info@soliamersfoort.nl

Cavalerie Jaarconcert Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie

In de periode 1948 tot 1995 hebben ruim 1500 muzikanten uit heel Nederland hun dienstplicht vervuld bij het Trompetterkorps der Cavalerie (TdC) in Amersfoort. Nadat de dienstplicht werd opgeschort in 1995, werd het Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie opgericht. Dit 55 leden tellend fanfareorkest bestaat geheel uit muzikanten, afkomstig uit het hele land, die in genoemde periode hun dienstplicht in Amersfoort bij het TdC hebben vervuld.

Het orkest repeteert iedere drie weken een hele zaterdag in de Bernhardkazerne en verzorgt daarnaast concert- en mars optredens in binnen- en buitenland. Het concert staat onder leiding van chef-dirigent Kees Kramer.

De Flint

za 19 nov, 20.00 u.

Prijs: € 7,50

Info: www.trompetterkorpsdercavalerie.nl

Toneelgroep De Rederijkers Amersfoort met Na de Regen

Ze zijn allemaal in dienst van hetzelfde bedrijf en ze denken maar aan één ding…..

,,Na de Regen'' is een hilarisch en tragisch toneelstuk over tien personeelsleden en hun zwakheden. Klim mee hogerop en raak de hemel aan. Bereid je voor op waanzin in de wolken, maar pas op: één stap over de rand en je bent verloren. Regie en tekstbewerking: Wanda Zoet.

De Kamers, Wezeperberg 1

za 19, 20.15 en zo 20 nov, 14.15 u

Prijs: 11,--

Info: info@dekamers.nl

Mahler en Schubert in liederen

Peter Bruinsma (bas-bariton) en Claudia Witlam-Kuhnt (sopraan) brengen een liedprogramma waarin thema's als liefde en verlangen, boosheid en verdriet en natuur en eenzaamheid centraal staan. Thema's die ook in de volkse gedichten uit Des KnabenWunderhorn een grote rol spelen. De dichters Clemens en Brentano tekenden deze gedichten op tijdens hun vele reizen door geheel Duitsland. Gustav Mahler gebruikte deze teksten voor zijn liederen en maakte geraffineerde en verfijnde zettingen van ogenschijnlijk sentimentele volkspoëzie. Franz Schubert is algemeen bekend als componist van het romantische lied. Hij wist als geen ander een eenheid van woord en melodie te verwezenlijken. In zijn oeuvre wordt het lied tot ware kunst verheven. De pianist is meer dan een begeleider. Schubert laat zang en piano tot een volkomen natuurlijke eenheid versmelten. In een afgewogen wisseling zingen Peter en Claudia een fraaie selectie van twee grote liedcomponisten. Zij worden op de vleugel begeleid door Ernst Paul Fuchs en Peter Greve.

Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101

zo 20 nov, 14.30 u.

Prijs: € 8,50; kinderen tot 12 jr. gratis.

Info: 033-4801669

Najaarsconcert Regionaal Concertorkest Wilskracht

Het concert van het RCOW staat in het teken van ,,de dans''. Het thema zal als een rode draad door het programma lopen. Om het concert te versterken met visuele beelden is contact gezocht met de dansschool Porceletti Harderwijk. Het orkest wordt geleid door Hans Welle. Medewerking wordt verder verleend door Josee Versteeg & Tim de Pagter.

Voor kaarten: www.icoontheater.nl.

Theater Icoon, Leeghwater 1-3

zo 20 nov, 14.30 u.

Prijs: € 12,--; kinderen tot 12 jr. € 6,--

Info: rco_wilskracht@hotmail.com

Grote Koppelconcert

Het is inmiddels een traditie geworden: de 'bewoners' van het verenigingsgebouw van Chr. Muziek- en Showbands Juliana & Bernhard en het Concertorkest Willem III aan de Grote Koppel geven voor de derde maal een gezamenlijk concert. Ruim 300 musici en zangers verzorgen een afwisselend programma in de geheel gerestaureerde Sint Joriskerk. Naast de genoemde verenigingen werken opnieuw Cellar Gospel Seventy, Theaterkoor Voice Box en de Orkestvereniging Amersfoort mee.

'Bernhard' viert dit jaar het 75-jarig bestaan, 'Juliana' bestaat 85 jaar en de Orkestvereniging Amersfoort vierde het 100-jarig bestaan. Het derde Grote Koppelconcert is een perfecte manier om dit feestjaar af te sluiten: het gezamenlijk uitvoeren van 'Land of Hope andGlory' zorgt altijd weer voor een kippenvelmoment. De avond wordt traditiegetrouw ook gezamenlijk geopend, dit keer met 'Conquest of Paradise', muziek die Vangelis schreef voor de film '1492'. Verder loopt het programma uiteen van de 'Hymnto the Fallen' van John Williams en een arrangement van de openingstune van 'Mooi weer De Leeuw' tot het Zuid-Afrikaanse volkslied 'NkosiSikelele', 'Hark the Herald Angels Sing' en de Romance voor viool en orkest van Dvorak. Het belooft weer een groot muziekfeest te worden, onze eigen Amersfoortse 'Proms'. Kaarten kunnen gekocht worden bij deelnemende verenigingen en aan de kerk.

St. Joriskerk, Hof 1

za 26 nov, 19.30 u.

Prijs: € 10,--

Info en reserveren: 033 - 4610452/4632525.

Lustrumconcert Musica Montana

Het strijkersensemble Musica Montana bestaat 35 jaar en heeft voor het lustrumconcert een prachtig programma samengesteld. Het orkest is opgericht door amateurmusici die op en rond de Amersfoortse Berg woonden. De Bergkerk is dus een uitgelezen locatie voor dit jubileumconcert. De volgende werken worden gespeeld: Divertimento in F KV 138 van Mozart, Suite concertante voor orgel en strijkorkest van Albert de Klerk, Sonata da Chiesa van Hendrik Andriessen, Vier kleine Tanzstücke van BélaBartók en FünfStückefürStreichorchester van Paul Hindemith. Solist is Henk Veldman op het orgel.

De leiding van het orkest is in handen van Ivo Meinen.

De Bergkerk, Dr. Abr. Kuijperlaan 2

zo 27 nov, 15.00 u.

Prijs: € 12,50; CJP/P65 € 8,50

Info: 06-21233326 en www.musicamontana.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie