Cheque van € 3000 voor Terminus de Onthaasting

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Lunchroom Terminus de Onthaasting ontving op vrijdag 14 oktober een cheque met een waarde van € 3000 van de We Care Foundation.

De Amersfoortse lunchroom wordt gerund door medewerkers met een verstandelijke beperking van Amerpoort. Zij worden bij De Onthaasting in de praktijk getraind in het vakgebied van de horeca en worden gestimuleerd in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. De cheque wordt besteed aan het opleiden van de medewerkers.

De We Care Foundation, een initiatief van HotelloTOP, haalt al sinds 2007 geld op in samenwerking met de Nederlandse hospitality branche. In de afgelopen jaren heeft de We Care Foundation zich bewezen als dé makelaar in goede doelen en heeft al verschillende organisaties gesteund.  

Na het inslaan van een nieuwe weg heeft de We Care Foundation besloten in 2011 mede ondersteuning te bieden aan restaurants en hotels met een bijzondere maatschappelijke functie waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Daar is Terminus de Onthaasting er één van.

Het opleiden, vergroten van kennis en behalen van diploma's is waardevolle bagage voor de medewerkers met een beperking. Zeker als zij in de toekomst doorstromen naar een reguliere baan. Vorige maand behaalden de medewerkers van Terminus De Onthaasting bijvoorbeeld een certificaat bij een biertapcursus. Dit soort tastbare bewijzen van kennis, leveren een gevoel van trots en zelfvertrouwen op. Met het geld van de We Care Foundation is het voor de medewerkers van de lunchroom mogelijk zich verder te ontwikkelen op horecagebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie