Uitreiking ,,Dutch Golden Stone'' op 5 november

17 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Internationaal debutantenfestival SCENECS beleeft op zaterdag 5 november een feestelijk Grand Gala in Stadstheater De Flint. Het belooft een avond vol glitter en glamour te worden. Natuurlijk worden die avond de ,,Dutch Golden Stone Awards'' uitgereikt aan de winnende films in de categorieën documentaire en fictie. Daarnaast zijn er optredens en acts en is er tot in de late uurtjes een swingende afterparty met DJ Fajah Lourens.

De Dutch Golden Stone Awards worden voor de zesde keer uitgereikt. De naam van het beeldje is een verwijzing naar de Amersfoortse kei. Het beeldje stelt een bronzen vrouwfiguur met vleugels voor, wat verwijst naar de verbeelding en fantasie van filmmakers. Het is gemaakt door de Amersfoortse kunstenares Ellis de Kleij. Wie ze in ontvangst zal nemen wordt in een spetterende show door presentatrice Tanja Jess aan elkaar gepraat. Zij introduceert de trailers van de meest kanshebbende films en documentaires en ontvangt prijswinnaars en juryleden op het podium.

Presentatrice Tanja Jess is een veelzijdig acteer- en presentatietalent. In 2005 vergaarde ze bekendheid als presentatrice voor het Veronica programma Temptation Island. Ze is in meerdere Nederlandse speelfilms te zien geweest en we kennen haar als charmant panellid van de BNN tv-show Ranking the Stars. Twee Jaar geleden werd Tanja de vrouwelijke hoofdfiguur in de TV-serie van omroep Brabant: 'Wolfseinde', in de rol van burgemeester. Tanja is nu bezig met de filmopnames van Bloedverwanten II.

Een van de acts die de festivalorganisatie vast wil prijsgeven is de dynamische diabolo act van Michaël, de jongen die vorig jaar in Holland's Got Talent hoge ogen gooide met een wervelende performance op breakdance muziek. Circus Rens gaf hem daarop meteen de kans als circusact op te treden. Andere namen wil de SCENECS organisatie nog als verrassing voor het Grand Gala zelf bewaren.

De organisatie van SCENECS is erg blij dat veel buitenlandse filmdebutanten door de financiële ondersteuning van sponsors bij het Grand Gala aanwezig kunnen zijn. Veel regisseurs zullen ook tijdens het festival na afloop van hun filmvertoning in''Q&A-sessies'' met kijkers in gesprek gaan. De zaal wordt verder bevolkt met filmproducenten, regisseurs, recensenten, filmdistributeurs en ambassadeurs van vertegenwoordigde landen. Kortom het is een feest met cachet. Gasten worden verwacht in Black Tie, wat voor de dames betekent dat zij als diva's in mooie lange jurken kunnen schitteren.

Tijdens de afterparty in de foyer van de Flint staat DJ Fajah Lourens achter de draaitafel. Naast haar eigen soundmix kunnen gasten met een donatie voor het goede doel aan ,,Fight Cancer''-verzoekjes aanvragen.

Kaarten voor het Grand Gala kosten 40 euro en kunnen via de site van SCENECS besteld worden of (landelijk) bij Primera boekhandels. Op de avond zelf kunnen toegangsbewijzen ook aan de kassa van Theater De Flint gekocht worden. De rode loper ligt vanaf 19.30 uur uit, het Gala zelf begint om 20.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie