De Kaasspecialist Emiclaer in de finale Gouden Kaasmes

14 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - De Kaasspecialist Emiclaer heeft de finale bereikt van de Nationale Competitie 'Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak 2012'. Samen met vier andere kaasspeciaalzaken maakt de winkel kans op het winnen van deze eretitel en de bijbehorende trofee, het Gouden Kaasmes.

Het is de eerste keer dat De Kaasspecialist Emiclaer in de finale staat van deze prestigieuze winkelwedstrijd. De winkel van Daan Vermeij deed vorig jaar wel mee aan de halve finale.

De jury was zeer te spreken over de winkel. ,,Een mooi, open winkelconcept met goed gepresenteerde kazen. Vooral het assortiment Boerenkaas is top! Het is leuk dat Daan Vermeij zijn culinaire ideeën doorgeeft aan zijn klanten. Eigenlijk verkoopt hij naast kaas ook beleving!" De jury heeft nog wel een goede tip.,,Kijk eens naar de wandkoeling met salades. Deze kan wat rijker gevuld worden."

De finale vindt plaats in de maanden oktober en november. Dan beoordelen twee deskundige vakjuryteams de finalisten op visie op het vak en de branche, de eigen aanpak daarin, management, personeel en winkelperformance. Daarnaast beoordeelt ook een consumentenjury, bestaande uit mannen, vrouwen en echtparen die zich niet bekendmaken, de winkel. Dat is belangrijk, want consumenten bepalen uiteindelijk het succes van een winkel.

Op dinsdagavond 15 november volgt in Theater De Flint in Amersfoort, tijdens het Branchefeest Kaas & Delicatessen, de spannende ontknoping van de winkelcompetitie. Nadat de vijf finalisten aan de branche zijn voorgesteld, wordt onthuld welke winkel zich een jaar lang 'Nederlands Beste Kaasspeciaalzaak' mag noemen en winnaar is van het felbegeerde Gouden Kaasmes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie