Meander brengt special over kanker uit

13 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Deze week is het magazine 'Meander Oncologisch' verschenen. Deze eenmalige uitgave van Meander Medisch Centrum gaat over oncologie, ofwel de bestrijding van kanker, en wat het ziekenhuis op dat gebied te bieden heeft. Patiënten en specialisten geven met hun openhartige verhalen een realistische inkijk in de behandeling van kanker.

Oncologie is een belangrijk specialisme van Meander Medisch Centrum. Per jaar komen ruim 1500 nieuwe patiënten met kanker in het ziekenhuis. In Meander Oncologisch Centrum zijn alle disciplines rond kankerbestrijding zorgvuldig op elkaar afgestemd. De patiënt staat voortdurend centraal bij de behandeling op de verschillende afdelingen, van diagnose en dagbehandeling tot chirurgie en psychosociale zorg. Meander Medisch Centrum kreeg vorig jaar dan ook niet voor niets als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland het kwaliteitskeurmerk op het gebied van oncologische zorg toegewezen. Ook is Meander wederom gemarkeerd met een lintje in de Monitor Borstkankerzorg die de Borstkanker Vereniging Nederland heeft ontwikkeld.

Maar waar het natuurlijk echt om gaat, is de patiënt en zijn behandeling. Elke patiënt moet altijd een weloverwogen keuze kunnen maken voor een ziekenhuis als opname of behandeling nodig is. Met het magazine Meander Oncologisch wil Meander Medisch Centrum een beeld geven van wat het ziekenhuis doet op het gebied van de bestrijding van kanker.

Het magazine Meander Oncologisch ligt in de wachtruimtes en op balies van het ziekenhuis en is verspreid onder huisartsen en apotheken in de regio. Belangstellenden kunnen een exemplaar meenemen bij de ingangen van het ziekenhuis of bestellen via de website: www.meanderoncologisch.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie