Engelse koormuziek door Amer Consort

13 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amer Consort geeft op zaterdag 5 en zondag 6 november 2011 een Engels concert onder de titel 'Albion rules'. Onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa brengt het koor Engelse wereldlijke en geestelijke koormuziek.

Het programma 'Albion rules' is een tijdreis naar Good Old England. De 17e eeuw was niet alleen Nederlands Gouden Eeuw, ook Engeland beleefde hoogtijdagen. Ten tijde van Queen Elizabeth I, rond 1600, bloeide de kunsten als nooit tevoren. Componisten als Byrd, Gibbons en Tomkins schreven indringende geestelijke werken, terwijl tijdgenoten als Dowland, Morley en Bennett de wereldlijke muziek van hun tijd een weemoedige en melancholieke toon gaven. Maar ook later, onder Charles II, kregen Purcell en Blow kansen om grootse kerkmuziek voor het hof te componeren.

De concerten zijn op zaterdagavond 5 november in de Inham in Hoogland om aanvang 20.00 uur en op zondagmiddag 6 november in de Johanneskerk in Amersfoort om 15.00 uur. Toegang kost 12 euro en 10 euro in de voorverkoop. Voorverkoop via www.amerconsort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie