The Factory in De Lieve Vrouw

13 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Op woensdag 26 oktober gaat het project The Factory in premiere in Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. Ensemble Labyrint presenteert hiermee eigenzinnige variaties op het debuutalbum van The Velvet Underground & Nico.

Andy Warhol was naast een profetisch kunstenaar ook een inspirator en geestverwant van baanbrekende muziekmakers zoals the Velvet Underground en David Bowie. ,,Pop Art is about liking things'', zei hij ooit. Zijn 21e eeuw visie van een live-gestreamd leven waarin álles en iedereen even interessant is, is een gegeven in onze sociale media wereld van nu. Net als Warhol's dubbele thema van tragedie en instant celebrity nog altijd actueel is. Maar ook de muziek waartoe hij inspireerde heeft overal sporen nagelaten - met name het beroemde album met de banaan van The Velvet Underground & Nico.

Ensemble LABYRINT presenteert als zijn eerste programma The Factory, genoemd naar Warhol's beruchte werkplaats in New York City. Het concert bevat eigenzinnige variaties op alle nummers van het debuutalbum van The Velvet Underground zoals Heroin, Venus in Furs en All Tomorrow's Parties. Gezongen door David Dramm en Simin Tander, winnares van de VIP Awards 2010 en aanstormend zangtalent. Voor het bewerken van deze klassiekers kiest Amersfoorts ensemble Labyrint voor een unieke samenwerking tussen Yannis Kyriakides (winnaar Toonzetters 2011), elektronische muziekpionier Anne La Berge en artistiek leider David Dramm.

Na de pauze volgt het allereerste stuk dat speciaal voor ensemble Labyrint wordt geschreven. 'The Factory' van David Dramm is een liederencyclus geïnspireerd op de woeste haat-liefde verhouding tussen Andy Warhol en fotomodel/actrice Edie Sedgwick. Vanaf het moment dat Sedgwick The Factory binnen liep, wist Warhol dat hij een ster van haar kon maken. Maar haar razendsnel bereikte status als stijlicoon en zelfgemaakte reputatie als de ultieme ,,poor-little-rich-girl' ging al snel kapot door haar hardnekkige drugsverslaving die haar dood tot gevolg had.

Woensdag 26 oktober 2011, Theater De Lieve Vrouw, Amersfoort. Aanvang 20.30 uur, 17 euro/14,50 euro. Reserveren www.lievevrouw.nl | tel. 033 - 422 65 55. Meer informatie: www.ensemblelabyrint.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie