Wellicht eind oktober duidelijkheid over Armando Museum

19 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op z'n vroegst zal het college van b en w van Utrecht op 25 oktober een besluit nemen over het definitieve ondernemingsplan en huisvestingsplan van het Armando Museum voor de verhuizing naar naar landgoed Oud Amelisweerd. Dat meldt gemeentewoordvoerder Jeroen Bosch van de gemeente Utrecht.

Wat duidelijk is, is dat de gemeente Utrecht geen structurele subsidie gaat geven aan het Armando Museum. ,,Wij willen meewerken aan het plan om het Armando Museum in Oud Amelisweerd onder te brengen'', zegt de woordvoerder. ,,Wat we niet doen is een structurele subsidierelatie aan te gaan met het Armando Museum of met Amersfoort in C om die collectie ten toon te stellen.'' Wel wil de gemeente Utrecht geld uittrekken voor de renovatie van en het gereedmaken van Oud Amelisweerd, maar de exploitatiekosten zijn voor Amersfoort, of voor het Armando Museum.

De verhuizing van het Armando Museum naar Utrecht is een bezuinigingsmaatregel van het Amersfoortse college. Om het ondernemingsplan rond te krijgen had de gemeente Utrecht eerder aan Amersfoort een bijdrage gevraagd van 1 miljoen euro gevraagd.

Over de verhuizing naar Utrecht heeft een aantal partijen in december 2010 een intentieverklaring opgesteld. De betrokken partijen zijn de gemeenten Amersfoort en Utrecht, Amersfoort in C/Armando Museum, de provincie Utrecht, het Centraal Museum en de Stichting Armando. Er wordt gewerkt aan een definitief ondernemingsplan en huisvestingsplan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie