Geluidscherm langs A28 in groenzone Schuilenburg

12 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SCHUILENBURG - Rijkswaterstaat legt extra rijstroken aan op de A28 tussen Utrecht en Amersfoort om de doorstroom van verkeer te verbeteren. Tegelijk met deze verbreding van de A28 komen op diverse plaatsen geluidschermen, zoals langs de wijk Schuilenburg. Het is de bedoeling dat de bouw van de geluidschermen in 2012 start. De schermen worden geplaatst in de groenzone tussen de Verdiweg en de A28. Deze groenzone wordt na de plaatsing van de schermen hersteld en heringericht. De gemeente en Rijkswaterstaat voeren de herinrichting uit in goed overleg met buurtbewoners .

De groenzone Schuilenburg is het gebied tussen het Valleikanaal en de Barneveldsebeek, en tussen de A28 en de Verdiweg. In deze groenzone komt een geluidscherm van 12 meter hoog vanwege de verbreding van de A28. Om het geluidscherm goed in te passen moeten bomen en groen worden verwijderd. Vervolgens wordt de groenzone aan de stadszijde van het geluidscherm niet alleen hersteld, maar ook opnieuw ingericht. Het geluidscherm en de groenzone vormen één geheel.

Rijkswaterstaat organiseert in november in samenspraak met de gemeente Amersfoort een informatiebijeenkomst over de nieuwe inrichting van de groenzone. Bewoners en vertegenwoordigers van belangenverenigingen worden in de gelegenheid gesteld te adviseren over het inrichtingsplan voor de groenzone. Daarvoor wordt een participatiegroep samengesteld. Uiteindelijk moet het proces leiden tot een definitief inrichtingsplan voor de groenzone. Dit plan is naar verwachting medio 2012 klaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie