VVZA stelt teleur

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Het gaat niet goed met het gepromoveerde VVZA. De debutant in de tweede klasse is na een gevoelige nederlaag (1-4) op eigen veld tegen Weesp beland in de hoek waar de klappen vallen.

Trainer Piet Rigter en de zijnen moeten de komende tijd alle zeilen bijzetten om niet binnen een jaar het met veel moeite veroverde terrein prijs te moeten geven. Vooral verdedigend toonde de Amersfoortse ploeg veel zwakke plekken en daar profiteerde Weesp goed van. In de 37e minuut had de defensie van VVZA voor de eerste keer geen antwoord op een snelle aanval van de bezoekers: 0-1. De beste kans voor de thuisclub in de eerste helft was voor Michael Ouwerkerk weggelegd. Hij verzuimde zijn ploeg aan de gelijkmaker te helpen.

In de tweede helft ontbrak bij VVZA de echte wil om er nog iets van te maken. De gasten kregen alle gelegenheid om de score op te voeren en dat deden zij dan ook: 0-3. Typerend voor het optreden van VVZA was het enige doelpunt dat de ploeg zondag scoorde. Die treffer dankte VVZA aan een speler van Weesp die de bal van richting veranderde waardoor zijn eigen doelman kansloos was: 1-3. In de slotseconden bracht Weesp de eindstand op 1-4.