Inhaalrace KVVA mislukt

2 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Na een kwartier leek zondag de stadsderby tussen KVVA en Hooglanderveen al een gelopen koers. Op de Dollardstraat keek de thuisclub op dat moment tegen een bijna onoverbrugbare achterstand (0-3) aan. De KVVA'ers toonden echter veerkracht. Zij zagen hun inhaalrace echter mislukken maar zij verdienden alle lof voor hun pogingen om nog een punt over de streep te trekken.

De naar schatting 300 toeschouwers waren de winnaars. Zij zagen een doelpuntrijke wedstrijd (2-4) die vooral in de tweede helft het aankijken meer dan waard was. Uiteindelijk bracht een ongelukkig moment van KVVA doelman Demian Dorrestein (19) de beslissing. De sluitpost stapte met de bal in zijn handen iets buiten de lijn van het strafschopgebied. Scheidsrechter Johan van Breukelen had dat goed gezien en gaf Hooglanderveen een vrije trap. Thom Wolthuis, in de eerste minuut van de wedstrijd al de maker van het openingsdoelpunt, gaf het muurtje en de sluitpost van KVVA met een harde pegel het nakijken: 2-4.

Hooglanderveen was de rust ingegaan met een 0-3 voorsprong. Naast Wolthuis vonden ook Freek Tomassen en Menno Rodenburg het net van de tegenpartij. Vijf minuten na rust zag Sander Schut kans de achterstand te verkleinen: 1-3. Vier minuten later was ook het tweede doelpunt van KVVA een feit. Seif Alhamrany maakte van Hooglanderveen doelman Rob van de Grootevheen een figurant na de beste aanval van de thuisploeg in de hele wedstrijd: 2-3.