KVVA op valreep geklopt

9 november 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Zelfs een punt was KVVA zondag niet gegund in de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde BFC. Na een 1-0 voorsprong moesten de Amersfoorters in blessuretijd ook een gelijkspel uit handen geven: 1-2.

Dat was zuur voor de formatie van trainer John Tuithof die opnieuw veel spelers uit zijn selectie niet kon opstellen. De belangrijkste afwezige was de altijd gevaarlijke spits Herman Struijk. De oefenmeester had wel weer de beschikking over Henk Baum die in de vorige competitieronde tegen Hooglanderveen ook ontbrak.

Baum liet meteen zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. Een kwartier na rust verraste hij de doelman van BFC met een fraaie lobbal: 1-0. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. KVVA doelman Demian Dorrestein had geen antwoord op een afstandschot van een Bussummer: 1-1.

KVVA verzuimde daarna twee dotten van kansen te benutten en daarvoor kreeg de thuisploeg in de blessuretijd de rekening gepresenteerd. Dorrestein stopte de eerste inzet van een tegenstander nog wel maar op de rebound was de sluitpost kansloos: 1-2.