Ingezonden: Pleidooi voor woningbouw op terrein Elisabethziekenhuis

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

In 2004 besloot de Raad tot aankoop van grond aan de Maatweg (Meander ziekenhuis) en de ziekenhuis locaties St.Elisabeth en de Lichtenberg. Op de huidige ziekenhuis locaties is woningbouw gepland om de investeringen terug te verdienen. Minimaal budget neutraal.

De Raad stemt op 09-07-2009 in met woningbouw op de twee ziekenhuis locaties. Vóór zijn: PvdA, VVD, CDA , CU. D66 bestond toen niet. Met het nieuwe college in 2010 - D66 (helaas) in de plaats van de PvdA - BPA was de grote winnaar maar inmiddels uiteen gevallen - werd alles weer discutabel. Dat schiet niet echt op. VVD, CDA, CU werden ineens twijfelaars.

Met lintbebouwing langs de Heiligenbergerweg blijft er nog genoeg natuur over om te spreken van een groen en onbebouwd beekdal. Mede door de huidige financiële situatie is het zeer toe te juichen. D66 is een clubje dat om de zoveel jaren verdwijnt en als zwammen onverwacht (en ongewenst) er weer zijn. Vaak met grote nadelige financiële gevolgen. Denk recent aan de problemen van het Eemhuis met een D66-wethouder. De Stichting schermt met een verzorgingsgebied van 30.000 mensen. Daar zit de voetbalclub Quick ook in de buurt die blij zijn - ik schat - met 600 bezoekers. Dat zijn getallen waar wij niets mee kunnen. Zij schermen ook met : het wordt een ,,stadspark '. Neen, het wordt een buurtpark.

Iemand uit het Soesterkwartier, Rustenburg of van de Berg - ik noem een paar wijken - kunnen in eigen omgeving uitstekend recreëren.De betreffende buurt is met het park Randenbroek, de bossen Lockhorst, Nimmerdor en den Treek in de directe omgeving al rijkelijk voorzien. Ik hoop dat de VVD, CDA, CU hun gezonde verstand zullen gebruiken en hun standpunt van 09-07-2009 weer zullen innemen. Anders zijn het onbetrouwbare partijen. Noblesse oblige.

C.A. Bouw

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie