VCN King S - AVV Keistad 3-2

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In een op en neergaande wedstrijd trok de thuisploeg in de vijfde set aan het langste eind, via 23-25, 25-21, 18-25, 25-17 en 15-12. ,,Door in de vierde set niet door te drukken gaven wij de wedstrijd helemaal uit handen,'' aldus een teleurgestelde Keistadcoach Ton van der Wösten. ,,We hadden hier met vier punten moeten vertrekken en nu zijn het er slechts twee, maar dat hebben w helemaal aan onszelf te wijten.''

Het Amersfoortse Keistad begon slap aan de wedstrijd, men speelde met de handrem erop leek het. Mede hierdoor kon VCN uitlopen naar een 13-8 tussenstand. De thuisploeg begon veel fouten te maken en Keistad profiteerde hier dankbaar van. Op 18-18 was de stand weer rechtgetrokken en na 20-21 wisten de bezoekers door te drukken naar de eerste setwinst: 23-25.

In het tweede bedrijf ging het lang gelijk op, VCN wist met tactische plaatsballen nogal eens te scoren en pakte met 25-21 de tweede setwinst. Keistad speelde in de derde set het beste volleybal. Er werd met overtuiging gespeeld en VCN kwam er niet aan te pas. De servicedruk werd verhoogd, vooral door o.a. Djim Baas. De passing en aanval liepen in deze fase van de wedstrijd uitstekend. Emiel van Vulpen scoorde in de blokkering drie punten achter elkaar en zo werd snel een voorsprong opgebouwd door de Amersfoorters en via 1-4, 6-11, 10-17 werd het een duidelijke 18-25 setzege.

In plaats van door te drukken verslapte Keistad in de vierde set en maakte aanvallend veel onnodige fouten, men ging forceren en ondanks wissels en time outs lukte het Keistad niet het peil van de derde set te bereiken. VCN won terecht deze set: 25-17.

Ook de laatste set was voor de thuisploeg. Keistad had zijn kruit verschoten en na een veldwissel bij 8-4 voor VCN kon de thuisploeg nog verder uitlopen. Ondanks een goede serviceserie van Yannick Haacke wist Keistad niet verder te komen dan 15-12.

,,Een teleurstellend verlies'', was de mening van alle Keistadspelers en het blijkt dit seizoen maar weer eens, dat je zelf voor de punten moet knokken. Zaterdag een leuke derby in Amersfoort: AVV Keistad tegen SSS 2 uit Barneveld. Aanvang: 19.00 uur.