'Tanken bij bediende benzinepomp'

7 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het lijkt in strijd met de tendens van 'vooral goedkoop en meer zelfbediening', maar op zaterdag 8 oktober introduceert Shell 'het servicetanken'. Volgens de oliemaatschappij keert daarmee de 'bediende benzinepomp' terug in Nederland. General Manager Retail van Shell in Nederland, Linda van Schaik, geeft zaterdag om 10.00 uur aan de Daam Fockemalaan 18 het startsein, door de auto van Adriaan Arends, clubkampioen 2011 van de Amersfoortse tennisvereniging ALTA, af te tanken.

Shell zegt dat uit eigen onderzoek is gebleken dat veel automobilisten meer service willen. Daarom start Shell een proef met 'het nieuwe servicetanken' bij zes tankstations, in Amersfoort en Groningen. Voorlopig geldt het servicetanken alleen op zaterdag. Naast het bediend tanken wordt de voorruit schoongemaakt, en desgewenst het oliepeil en de ruitenwisservloeistof gecontroleerd: zonder extra kosten, zonder verplichtingen.

,,Wij gaan als eerste landelijk opererende benzinemaatschappij deze gratis service aanbieden, te beginnen op de zaterdag. Dat is immers voor veel mensen een drukke dag, maar je wilt tegelijk ook rustig van je weekend kunnen genieten. Daarom wordt wat extra gemak ongetwijfeld op prijs gesteld,'' stelt manager Van Schaik in een persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie