Officiële startsein bouw eerste Dierenbeschermingscentrum

7 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met het leggen van de eerste steen geven Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort en Femke Rotteveel, Accountmanager Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij op vrijdag 14 oktober aan de Loes van Overeemlaan 8 in Amersfoort om 14.30 uur het officiële startsein voor de bouw van het eerste Dierenbeschermingscentrum in Nederland.

Een flink aantal dierenasielen in Nederland is verouderd en toe aan vervanging. Daarom is de Dierenbescherming gestart met een nieuwbouwtraject om vooruitstrevende Dierenbeschermingscentra te bouwen waarbij dierenwelzijn en een hoge kwaliteit van zorg voor dieren voorop staat. De centra worden milieuvriendelijk en duurzaam gebouwd.

Het te bouwen centrum in Amersfoort biedt plaats aan ongeveer 120 honden, 240 katten en 56 knaagdieren. De binnen- en buitenverblijven van de honden zijn groter dan wettelijk voorgeschreven Daarnaast komen er 4 beschutte en separate speelweides voor de honden met verschillende ondergronden (gras, tegels en bosgrond). De speelweides zijn zichtbaar vanaf een balkon op de eerste verdieping. Zo kan het publiek de honden in een natuurlijke omgeving op een afstand bekijken, zodat de dieren geen stress ervaren.

In het Dierenbeschermingscentrum worden in een aantal verblijven camera's opgehangen. Voordeel hiervan is dat de dieren op internet bekeken kunnen worden in plaats van de hordes potentiële nieuwe baasjes die langs de hokken lopen. Tevens is het zo ook op afstand mogelijk om het diergedrag te bestuderen.

Het Dierenbeschermingscentrum wordt een innovatief gebouw dat milieuvriendelijk en energiezuinig gebouwd wordt. Zo vangt het dak regenwater op voor duurzaam eigen gebruik voor toiletspoeling en het schoonspoelen van de hondenkennels. Ook worden zonnecollectoren geplaatst en wordt er een biovergasinstallatie gebruikt.

Met de bouw van het Dierenbeschermingscentrum in Amersfoort is een totale investering gemoeid van ruim zes miljoen euro, bijeengebracht door de Nationale Postcode Loterij, de gemeente Amersfoort, de Dierenbescherming en een anonieme giftgever.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie