Toko Qian Fu verenigt vier werelddelen

12 oktober 2011 om 00:00 Ondernemend

,,Dit is de grootste toko van Amersfoort”, aldus een trotse initiatiefnemer George Pisano die samen met Biahu Hu in de weken voor de opening keihard werkte om de winkel te vullen. Mevrouw Hu wordt het gezicht van Qian Fu, wat vreugde betekent, en Pisano zal op de achtergrond meewerken.

AMERSFOORT - Producten uit Azië, Zuid-Amerika, Afrika en Europa staan in de schappen van Qian Fu, de nieuwe toko aan de Leusderweg.

Het idee voor een toko was niet nieuw voor Pisano en Hu. ,,We waren er al een hele poos mee bezig, maar het was lastig een geschikt pand te vinden”, legt Pisano uit. ,,Deze winkel en deze locatie zijn perfect. Toch heeft het nog heel wat voeten in de aarde gehad om hier een echte supermarkt van te maken. Het pand was namelijk casco, leeg dus, er stond helemaal niets in. We zijn bij nul begonnen. Het nadeel is dat het dan ontzettend veel werk is, het voordeel dat we het helemaal naar onze smaak en onze eisen hebben kunnen inrichten. Nu staat er dan ook daadwerkelijk een supermarkt die voldoet aan alle wet en regelgeving op dat gebied. Het interieur van deze toko is volledig westers, alleen de koopwaar is dat natuurlijk niet.”

Het milieu en dus duurzaam ondernemen is erg belangrijk bij Toko Qian Fu. Hu: ,,Bij het aanschaffen van de koel en vriescellen hebben we niet alleen gelet op het verbruik van de apparatuur maar vooral ook naar de multifunctionaliteit. Zo gebruiken we de warmte die de koelingen uitstralen, ‘s winters als warmtebron en zomers als koeling voor de winkel. Verder hebben we overal ledverlichting laten aanbrengen. Zo proberen we zo duurzaam mogelijk te zijn.”

Het assortiment van de Toko bevat duizenden producten, een zo grote verscheidenheid kan intimiderend werken op de argeloze bezoeker. ‘Wij helpen mensen graag om het juiste product te vinden, maar dat niet alleen, we geven daarnaast advies over het gebruik en de beste manier van bewaren”. vertelt Hu. ,,We zijn meer dan een traditionele toko. We hebben producten uit vier werelddelen. Daar horen natuurlijk de Indonesische en Chinese producten bij, maar ook voor de ingrediënten voor de Thaise, Surinaamse en Afrikaanse keuken kun je bij ons prima terecht.” Verse producten, maar ook houdbare en veel non-food liggen er in het schap. Hu: ,,We proberen zoveel mogelijk verse vis en verse groenten aan te bieden. Naast voedingswaren verkopen we veel gebruiksartikelen, nodig om de maaltijd te bereiden. Dan moet je denken aan vijzels en rijststomers, maar ook aan kookboeken en zelfs cadeauartikelen.”

u Toko Qian Fu

Leusderweg 1-5

Amersfoort

ma-za 9.30-18.00 uur

Toko Qian Fu is de grootste toko van Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie