Recordaantal 'matches'

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Maandag 3 oktober is een record aantal matches gerealiseerd tijdens de vierde MatchBeurs van Matchpoint Betrokken Ondernemen, zo laat de organisatie weten. Ruim zestig bedrijven en vier onderwijsinstellingen maakten in totaal 328 afspraken met maatschappelijke organisaties om wensen van deze organisaties te vervullen.

Het drukbezochte evenement, dat werd geopend door wethouder Gert Boeve (Economie) vond plaats in De Rijtuigenloods van Herik Rail Events. Vragen van maatschappelijke organisaties werden gekoppeld aan het aanbod van het bedrijfsleven. Met de inzet van medewerkers, middelen, kennis en kunde ondersteunt het bedrijfsleven vrijwillig talloze instellingen en ontstaan duurzame relaties.

Carin Kampman, directeur van Matchpoint, is erg gelukkig met de opbrengst van de MatchBeurs. ,,Ongelofelijk wat een energie hier ook deze keer is ontstaan, hoe enthousiast de partijen elkaar weten te vinden en hoe goed voorbereid men is. Deze betrokken ondernemers en bevlogen maatschappelijke organisaties dragen samen bij aan de leefbaarheid van de Amersfoortse samenleving'', aldus Carin. ,,Het resultaat overtreft onze stoutste verwachtingen; Amersfoort heeft nu één van de grootste maatschappelijke beurzen van heel Nederland.'

De 328 tot stand gekomen matches zijn heel divers. Van workshops effectief schrijven voor stichtingen, het mee uit nemen van cliënten die niet zelfstandig op pad kunnen tot donaties van PC's. Maar het zijn ook matches als het door een aantal bedrijven volledig opknappen en herzien van een schoolplein van een basisschool voor speciaal onderwijs. Alle partijen hebben tot einde 2012 de tijd om alle matches daadwerkelijk te realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie