Café's halen 13.100 euro op voor KiKa

4 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOOGLAND/ACHTERVELD - Café-bar De Kolkrijst heeft zondag in samenwerking met de Café-Bar Buitenlust in Achterveld een grote sponsorloop gehouden. Alle cafégangers hebben geld ingezameld voor Stichting KiKa (kinderkankervrij).

Sommige personen waren erg actief en haalden zelfs ruim 1000 euro op aan sponsorgeld. In totaal waren er vanuit De Kolkrijst 46 mensen die meeliepen en vanuit de Buitenlust veertig personen.

De kroeggangers uit Hoogland werden om 11.30 uur opgehaald met de bus die hun naar Achterveld bracht. Daar aangekomen stonden de Kroeggangers van de Buitenlust al klaar om vervoerd te worden naar Hoogland. Om 13.00 uur werd gestart vanuit beide café met het lopen naar hun eigen kroeg. Dit is een afstand van 14 kilometer.

Doordat het toch wel heel erg warm was hadden de lopers extra flesjes water meegekregen.

Bij de chauffeurscafé de Tweedesteeg in Amersfoort was de meetingpoint van beide groepen. Daar kreeg iedereen een broodje en lekker koud water of fris. Rond 14.30 uur werd bekendgemaakt hoeveel het totaalbedrag was voor Stichting KiKa en werd de grote waardecheque overhandigt aan een vrijwilliger van Kika. Het totaalbedrag dat bij elkaar gelopen was 13.100 euro en daar was KiKa erg blij mee.

Om 15.00 uur werd de tocht vervolgd. Onderweg kregen de lopers van diverse mensen die langs de route stonden extra water en werden aangemoedigd. Er liepen ook een paar gezellige meiden mee die iedereen die ze tegen kwamen een gezellige knuffel gaven en vroegen hier voor een euro en aan het eind van de tocht hadden de meiden ruim 50 euro extra binnengehaald. Bij aankomst bij hun eigen café kregen ze een warm welkom door een groot applaus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie