Expositie Striptekenschool basisschool de Kinderhof

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

RUSTENBURG - Woensdag 12 oktober om 16:45 uur presenteren de leerlingen van Striptekenschool Studio Bontekoe hun werk in een heuse expositie op basisschool De Kinderhof.

Aan de striptekenschool hebben de afgelopen weken 44 kinderen van 7 tot 13 jaar oud meegedaan. Tijdens de basiscursus striptekenen van 6 lessen hebben zij geleerd hun eigen stripfiguur te ontwerpen, met hulp van striptekenaar Gerben Bontekoe. Dit heeft een heleboel mooie en gekke karakters opgeleverd, waaronder natuurlijk veel superhelden en superschurken. De kersverse stripfiguren zijn in de lessen gebruikt voor talloze striptekenoefeningen. In de laatste lessen hebben de kinderen met hun zelf verzonnen stripheld een echt stripverhaal gemaakt.

Na zes weken heel veel tekenen is dan het moment gekomen waar de kinderen op hebben gewacht: de expositie. Op woensdag 12 oktober om 16:45 uur worden alle schetsen, uitgewerkte tekeningen en stripverhalen tentoongesteld voor het publiek. Ook vindt er om 17:00 uur een diploma-uitreiking plaats en wordt er een prijs uitgereikt voor de beste leerling. Iedereen is welkom om langs te komen.

De striptekenschool is een initiatief van striptekenaar Gerben Bontekoe. De striptekenschool is uniek in Nederland en is een mooie manier voor kinderen om creatief bezig een zijn op een manier die ze zelf leuk vinden. Na de herfstvakantie beginnen er weer nieuwe lessen in Basisschool de Kinderhof.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie