,,Amersfoort over Amersfoort'' oogst veel talent

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de eerste editie van ,,Amersfoort over Amersfoort'' zijn al ruim 50 inzendingen binnengekomen. Daarvan zijn er bijna 20 filmproducties opgestuurd onder de noemer ,,mijn Wijk''. ,,Mijn Wijk'' zijn korte films van maximaal vijf minuten waarin een Amersfoortse wijk centraal staat.Elf van deze filmproducties zijn gemaakt door leerlingen van het ROC Midden-Nederland die daar de opleiding media volgen.

Het beeld- en literatuurfestival Amersfoort over Amersfoort is een dochterfestival van het Utrecht over Utrecht festival en wordt verzorgd door het SCENECS International Debut Film Festival.

Filmfestival SCENECS vindt plaatst in de eerste week van november. Op donderdag 3 november zal in De Kamers in Vathorst een feestelijke avond plaatsvinden waar alle lokale inzendingen worden vertoond. Verhalen en gedichten worden dan voorgelezen in de Huiskamer van 'de Kamers'. Daar brandt de open haard, wat een knusse en warme uitstraling geeft, zodat er een huiselijke sfeer ontstaat. De foto's en films zullen worden vertoont in de Theaterkamer. In de pauzes van de avond zal muzikaal lokaal talent een optreden verzorgen. De toegang is gratis.

Amersfoort over Amersfoort wordt gesponsord door 'De Alliantie' en 'De Stad Amersfoortnl'. Naast een geldprijs van 250 euro ontvangen de winnaars van de vier categorieën verhalen, poëzie, film en foto, een Amersfoorts verrassingspakket. Verschillende ondernemers uit Amersfoort leveren hier hun bijdrage aan als sponsor. Zij zullen als sponsor binnenkort op www.amersfoortoveramersfoort.nl vermeld staan. Zijn er nog meer ondernemers binnen Amersfoort die hier graag aan mee willen doen dan kunnen ze dit mailen naar aoa@scenecs.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie