VVD, PvdA en GroenLinks: Pak jongeren overlast Kruiskamp aan

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - VVD, PvdA en GroenLinks willen dat het college de jongerenoverlast in de wijk Kruiskamp aanpakt. Directe aanleiding hiervoor vormen berichten in de media over een groep jongeren die niet alleen de openbare ruimte vervuilt, maar zich ook geregeld schuldig maakt aan bedreigingen en fysiek geweld.

Raadsleden Henk-Jan Barske (VVD), Youssef El-Messaoudi (PvdA) en en buitengewoon raadslid Lubbertus Brugge GroenLinks) stellen al langer te weten van de overlast, maar noemen de ernst ervan wel een verrassing. ,,Dit is de druppel om schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Onlangs heeft de burgemeester bij overlast in Hoogland aangegeven deze met 'alle middelen' te zullen bestrijden. Van het college wordt gevraagd om dezelfde prioriteit te geven aan het aanpakken van de overlast in Kruiskamp."

Volgens de drie partijen hebben de gemeente en de Rijksoverheid de afgelopen jaren vele miljoenen in de krachtwijk geïnvesteerd om de deze te verbeteren. ,,Deze verbeteringen zouden ook een terugdringing van de overlast tot gevolg moeten hebben. Realiteit is echter dat groepen jongeren op verschillende plekken in de wijk overlast bezorgen. Alleen investeren in een wijk is niet voldoende om de overlast op korte termijn terug te dringen, de overlast moet allereerst worden aangepakt door de openbare orde te handhaven."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie