Omwonenden De Geer hekelen sloop houtwal

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

KATTENBROEK - De sloop van de in 2003 afgebrande boerderij De Geer is afgelopen week begonnen. Behalve het gebouw en de bijgebouwen wordt volgens bewoners van de Staetekamer ook de houtwal aan hun kant gesloopt. Dit is volgens hen tegen de afspraken in die met de gemeente zijn gemaakt.

Boerderij de Geer was een van de oudste boerderijen in Amersfoort en stond op de monumentenlijst. Diverse pogingen om te herbouwen zijn gestrand doordat herbouw te duur werd. Ondertussen raakte het pand ernstig in verval en ontstonden op het terrein onveilige situaties. De gemeente heeft in juni de omwonenden het eerste recht tot koop aangeboden.

Dat de houtwal ook wordt gesloopt gaat de omwonenden te ver. Namens bewoners de Staetekamer stelt Will van der Vlies, dat de houtwal voor hen belangrijk is vanwege hun privacy. ,,De tuinen van deze bewoners grenzen direct aan de boerderij. Met sloop van de houtwal zitten de bewoners letterlijk in een etalage."

Volgens Van der Vlies eisen de bewoners op korte termijn een gesprek met verantwoordelijk wethouder Hans Buijtelaar om afspraken te maken over de sloop en het behoud en herstel van de houtwal. ,,Tot die tijd eisen we dat de sloop aan de andere kant van het terrein wordt voortgezet maar dat aan de zijde van de Staetekamer niets meer wordt gedaan."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie