AVV Keistad - Redkey Goirle 1 - 3

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De heren van AVV Keistad konden het afgelopen weekeinde goede spel van de eerste wedstrijd geen vervolg geven in de tweede. In sporthal Midland werd met 3-1 verloren.

Was het onderschatting van de tegenstander (in de voorbereiding werd vrij gemakkelijk met 3-0 van de Brabanders gewonnen) of gewoon een slechte dag?

Opvallend in de eerste set was het feit, dat Keistad veelvuldig fout serveerde. Bij een 14-14 stand had de thuisploeg al zeven keer direct een punt weggegeven. Ook Goirle wist nogal wat fouten te produceren en zo ontstond een rommelige set, die Keistad met 25-23 naar zich toe wist te trekken. Dit bleek later het enige wapenfeit te worden van de wedstrijd, want de overige sets werden verloren.

In de tweede set kwam Redkey snel op 0-4, maar enkele minuten later was het al weer 5-5 en de strijd ging lang gelijk op. De bezoekers wisten op voorsprong te komen aan het eind: 18-21, maar wederom kwam Keistad weer langszij. Toch werden op een 26-26 stand twee onnodige fouten gemaakt: een foute service en een onnodige aanvalsfout en dat betekende 26-28 voor Redkey.

De derde set was de minste aan Keistads kant. Vooral de passing en blokkering lieten veel steken vallen en met 16-25 kwamen de bezoekers op een 2-1 voorsprong. Het leek op een vijfsetter uit te draaien, want na een gelijkopgaande strijd wist de thuisploeg door te drukken en nam een 21-18 voorsprong, die echter weer gemakkelijk weggegeven werd. Redkey scoorde vier punten op rij en wist weer nipt de set in hun voordeel te beslissen: 23-25.

Een slechte wedstrijd aan Amersfoortse kant, waarin de blokkering, passing en service in negatieve zin opvielen. Er is dus genoeg werk aan de winkel om zaterdag een goed resultaat neer te zetten in Capelle a/d IJssel tegen KingS.