Dienst met zangkoor Leger des Heils

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - In de Bergkerk aan de Dr. A. Kuyperlaan wordt op zondag 9 oktober een dienst gehouden in samenwerking met het Leger des Heils. De leiding van deze dienst is in handen van Ds. J. van Baardwijk en Majoor Ans Wimmers.

De bijeenkomst begint om 10.30 uur en is vrij toegankelijk. Medewerking wordt verleend door het Staf zangkoor van het Leger dat onder muzikale leiding staat van Roel van Kesteren. De Amsterdam Staff Songsters is het toonaangevende koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland. De naam Amsterdam Staff Songsters is de officiële benaming en stamt uit de tijd dat het hoofdkwartier van het Leger des Heils was gevestigd in Amsterdam.Tegenwoordig staat het hoofdkwartier in Almere. Op deze locatie repeteert het koor wekelijks op vrijdagavond.

Eén keer per maand trekt het koor een weekend het land in om naast concerten ook optredens te verzorgen in tehuizen, opvangcentra, gevangenissen etc.De dienst op zondag wordt geleid door de algemeen leider met medewerking van het koor. Het repertoire is zeer afwisselend van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap dat God ieder mens liefheeft en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt.

Het koor heeft een begeleidingsgroep bestaande uit piano, bas en drums. Het koor heeft verschillende cd's opgenomen. Naast de reguliere optredens zijn de Amsterdam Staff Songsters ook regelmatig te zien en te beluisteren op de nationale televisie en radio terwijl het koor ook een aantal buitenlandse tournees op haar naam heeft staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie