Hooglanderveen imponeert met zege

19 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Hooglanderveen is hard op weg een van de toonaangevende ploegen in de vierde klasse F te worden. Het zoveelste bewijs van hun niet te onderschatten kwaliteiten leverden de Hooglanderveners zondag in de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde BFC. Met duidelijk verschil (3-0() werden de Bussummers terug naar huis gestuurd.

Na een aftastende beginfase kreeg Hooglanderveen steeds meer vat op het spel van BFC. De 1-0 voorsprong was dan ook niet zo verrassend. Uit een mooie voorzet van Thijs Tomassen zag Sayd Shalizi met een kopbal kans de BFC doelman te passeren: 1-0. Tien minuten later volgde al nummer twee. Stijn Mossink kreeg de bal goed aangespeeld, bedacht zich geen moment en haalde doeltreffend uit: 2-0.

Na rust drong BFC natuurlijk aan om wat aan die achterstand te doen. De defensie van Hooglanderveen gaf echter geen krimp. Halverwege de tweede helft lieten de gasten zich van hun slechte zijde zien. Twee rode kaarten waren het gevolg maar ook de thuisclub haalde niet ongeschonden de eindstreep. Shalizi kreeg ook een rode kaart. In de slotfase bepaalde Tom Wolthuis met zijn eerste competitietreffer de eindstand op 3-0.