Nieuwland deelt punten met koploper

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - De confrontatie met koploper UVV heeft Nieuwland zaterdag een punt opgeleverd. Na 90 minuten vermeldde het scorebord een uitslag van 1-1. Een meer dan verdiend punt voor de Amersfoorters die in de tweede helft verzuimden de Utrechters de genadeklap uit te delen.

Nieuwland begon slecht aan het duel op het eigen sportpark. Na een minuut of drie kon een UVV'er de bal ongehinderd in het doel van de thuisclub tikken: 0-1. De thuisclub was meteen gedwongen om vol in de aanval te gaan. Resultaat leverde dat pas in de 40e minuut op. Na een overtreding op Hossein Mezbanali wees de scheidsrechter naar de elfmeterstip. De aanvaller nam de toegekende strafschop zelf: 1-1.

Ook na rust acteerden de Amersfoorters prima, tot grote tevredenheid van trainer Henk van Zoeren. Het eenrichtingsverkeer leverde wel een aantal mooie kansen voor de thuisclub op maar meer doelpunten bleven echter uit.