VVZA levert twee punten in

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - VVZA heeft zondag een mooie kans laten liggen om de aansluiting met de subtop in de tweede klasse B te realiseren. Tegen DHSC kwamen de Amersfoorters op eigen veld niet verder dan een remise (3-3). Met die uitslag moesten zij hun handen dichtknijpen omdat de Utrechters met een man minder bijna nog kans zagen met de volle buit naar huis terug te keren. Het houtwerk stond echter in de 84e minuut de winnende treffer van de gasten in de weg.

Een overwinning voor DHSC was wel onverdiend geweest. Vooral in de tweede helft waren de beste kansen voor de thuisploeg. Alleen Michael Ouwerkerk wist met een kopbal te scoren, meer scoringsmogelijkheden werden door de VVZA'ers niet benut. Zij waren slecht aan het duel begonnen. Na een minuut of tien opende Danny Lijffijt de score: 0-1. Het herstel van VVZA liet niet lang op zich wachten. In de 20e minuut zorgde Freek Rubrech voor de gelijkmaker: 1-1.

De thuisclub bleef echter achter de feiten aanlopen. In de 28e minuut scoorde Lijffijt opnieuw, dit keer uit een strafschop: 1-2. Acht minuten later profiteerde Ouwerkerk van een misverstand in de DHSC achterhoede maar ook de 2-2 bleef niet lang op het scorebord staan. In de 42e minuut rondde Wesley Kinneging de mooiste DHSC aanval in de hele wedstrijd knap af: 2-3. De rode kaart die Renato Droefs op slag van rust van scheidsrechter Niels van Kampen kreeg, was een streep door de rekening voor DHSC trainer Ricky Testa La Muta. Hij zag zijn ploeg in de tweede helft goed in de problemen komen en mocht uiteindelijk met het ene punt niet ontevreden zijn.