Mohammed Al Haydar gevierde man

12 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

IJMUIDEN - Met een ongekende productie (drie doelpunten) voor een verdediger heeft Mohammed Al Haydar zondag zijn grote waarde voor Hoogland bewezen, amper twee maanden na zijn komst. De treffers van de voormalige APWC'er waren voldoende voor een knappe overwinning (2-3) op Stormvogels.

Het eerste doelpunt van Al Haydar die elke wedstrijd van trainer Ronald Heerschop alle vrijheid krijgt om de Hooglandse aanval te versterken, viel al na een kwartier. Met een kopbal verraste de Amersfoorter de doelman van Stormvogels: 0-1. Nummer twee kon in de 30e minuut worden genoteerd. Dit keer gebruikte Al Haydar zijn voeten om te scoren: 0-2.

Na de goede eerste helft kwam de klad erin. In de 35e minuut zag Erwin Hermsen tot zijn eigen verbazing een rode kaart voor zijn neus getoverd nadat hij de bal had geblokkeerd. De scheidsrechter vond de overtreding van de Hooglander op een doorgebroken speler een rode kaart waard, plus een vrije trap. Dubbel pech voor de bezoekers die de thuisclub uit die vrije trap ook nog zagen scoren: 1-2. Vlak voor rust kwam de thuisclub zelfs langszij (2-2) en leek Hoogland een moeilijke tweede helft tegemoet te gaan.

Maar niets was minder waar. Hoogland bleef in het tweede bedrijf goed overeind, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Rens Kok. Hoogland loerde op counters en niet zonder succes. In de 88e minuut werd Al Haydar de gevierde man dankzij zijn tweede rake kopbal: 2-3.