Quick nog ongeslagen

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Met moeite heeft Quick zondag de thuiswedstrijd tegen Kampong tot een goed einde gebracht. Dankzij een omstreden strafschop konden de nog ongeslagen Amersfoorters drie kostbare punten (1-0) toevoegen aan de twaalf punten die zij in de eerste vier competitiewedstrijden hadden verzameld.

Met de winst mocht de koploper in de derde klasse D niet klagen. Kampong kreeg de meeste kansen en was vooral in de tweede helft bijna continu op de helft van Quick te vinden. De eerste scoringsmogelijkheid was wel voor de thuisclub. Al in de eerste minuut van de niet onaardige ontmoeting had Mike de Graaf zijn ploeg aan een voorsprong kunnen helpen. Hij scoorde niet maar dat deed Majid Didouh na rust wel. Hij belandde op de grond na een duel met Kampong verdediger Geert Becker wat Quick een strafschop opleverde. Vanaf elf meter faalde Didouh niet: 1-0.

De verdedigers van Quick hielden na dat doelpunt het hoofd koel en bezweken niet onder de druk van de Utrechters. Die kregen wel wat kansen maar zij hadden hun vizier niet goed afgesteld. In de slotfase verzuimde Quick het duel definitief te beslissen. Na afloop deelde de arbiter nog een rode kaart uit aan Becker.