Nog geen winst voor Cobu Boys

5 oktober 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Cobu Boys is er ook op de vijfde competitiedag niet in geslaagd een driepunter in de wacht te slepen. Aan dat ene puntje wat de ploeg tot nu toe verzamelde, kon zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Ouderkerk geen enkel punt worden toegevoegd. Na 90 minuten waarin de formatie van trainer Imam Evre zeker niet slecht acteerde, vermeldde het scorebord een eindstand van 1-3.

De eerste kansen waren nog voor Cobu Boys. Tom Kouwenberg had zijn ploeg al na een minuut of vier in het zadel kunnen helpen maar hij faalde oog-in-oog met Ouderkerk doelman Danny van de Woude. Een minuut of tien later viel aan de andere kant van het veld wel een doelpunt toen Cobu Boys verdediger Seth van Leersum de bal verkeerd op zijn hoofd kreeg: 0-1.

Een tegenvaller voor de Amersfoorters die de wedstrijd echter nog lang niet gewonnen gaven. Maar toen de bezoekers op slag van rust profiteerden van een fout van Cobu Boys doelman Sander van Andel en 2-0 lieten aantekenen, zag het er somber voor de thuisclub uit. Het geloof in een goed resultaat was echter nog niet bij de spelers van de thuisclub verdwenen. Dat bleek ook de aanvallende doelpogingen van Cobu Boys in de tweede helft. Scheidsrechter David Heek weigerde echter mee te werken en gaf geen strafschop toen Damion Dekkers van achteren werd belaagd.

De genadeklap viel halverwege het tweede bedrijf. Met een fraaie stiftbal scoorde Ouwerkerk invaller Pepijn Scholte zijn tweede doelpunt: 0-3. In de slotfase redde Elwin de Vries de eer voor Cobu Boys: 1-3.