Afbeelding
Foto: André van der Velde /BDU

'Gemeente moet huur voor nieuwe Kelder garanderen'

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente is in april 2011 gesprekken gestart met projectontwikkelaar Lithos-ASVB over het verbeteren van de huisvestingssituatie van Poppodium De Kelder in het Oliemolenkwartier. Meerdere partijen zijn inmiddels bij de gesprekken betrokken en op 14 september is er een intentie-overeenkomst opgesteld om tot planontwikkeling over te gaan. Belangrijke voorwaarde daarbij is dat de gemeente zich langdurig garant stelt voor de huur van De Kelder. Het gaat dan jaarlijks om een bedrag van circa 150.000 euro.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat er in het Oliemolenkwartier twee gebouwen zouden komen in het kader van 'MediaFusion'. Die panden waren bedoeld voor ROC Midden Nederland en als kantoorruimte. Door de huisvestingsbehoeften van De Kelder bij de plannen te betrekken en die van verhuurder Boei ontstond een nieuw plan. Boei verhuurt de ruimte waarin De Kelder nu is gehuisvest. De betrokken partijen zijn projectontwikkelaar Lithos-ASVB, ROC Midden Nederland, Boei en SCP De Kelder.

In de nieuwe plannen wordt uitgegaan van het creëren van een leer-werkomgeving met mogelijkheden voor dubbelgebruik van kantoor- en horecaruimte. Leerlingen van het ROC Midden Nederland kunnen dan werkervaring opdoen bij De Kelder en bedrijven die zich in de kantoren vestigen. Volgens de partijen hangt de haalbaarheid van de plannen grotendeels af van de bereidheid van de gemeente om een 25-jarige huurgarantie af te geven aan Boei voor de ruimte in het pand die bestemd is voor De Kelder. De van de gemeente gevraagde garantie op het huurbedrag bedraagt circa 150.000 euro per jaar. Het college zegt kritisch te willen beoordelen of het huisvestingsplan van de Kelder haalbaar is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie