Rietveldpaviljoen op Zonnehof komt leeg

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Rietveldpaviljoen op de Zonnehof is vanaf januari 2012 niet meer in gebruik als museum. Momenteel is het Armando Museum er onder gebracht, maar de bedoeling is dat het Armando Museum verhuist naar landhuis Oud-Amelisweerd. De laatste expositie van het Armando Museum in het Rietveldpaviljoen wordt op 27 november afgesloten. Vanaf 2012 worden er geen nieuwe activiteiten meer georganiseerd.

Het college van b en w gaat kijken of het Rietveldpaviljoen tijdelijk kan worden verhuurd. De tijdelijke verhuur geldt zolang er er nog geen definitieve besluiten zijn genomen over de herontwikkeling van het Zonnehofgebied.

B en w denken dat de gemeenteraad in oktober een definitief besluit zal nemen over de verhuizing van het Armandomuseum naar landgoed Amelisweerd. De verhuizing van het Armandomuseum naar Utrecht is een bezuinigingsmaatregel van het college.

Over de verhuizing naar Utrecht heeft een aantal partijen in december 2010 een intentieverklaring opgesteld. De betrokken partijen zijn de gemeenten Amersfoort en Utrecht, Amersfoort in C/Armando Museum, de provincie Utrecht, het Centraal Museum en de Stichting Armando. Er wordt gewerkt aan een definitief ondernemingsplan en huisvestingsplan. Om het ondernemingsplan rond te krijgen had de gemeente Utrecht aan Amersfoort een bijdrage van 1 miljoen euro gevraagd.

Elleboogkerk

De herbouw van de Elleboogkerk wordt in oktober 2012 afgerond. Dat is dan vijf jaar nadat het gebouw, waarin toen nog het Armando Museum was gehuisvest, afbrandde. De verzekeringsuitkering die de gemeente ontvangt is ruim voldoende om de kerk casco te herbouwen.

De gemeente is actief op zoek naar gebruikers. Een aantal geïnteresseerden heeft zich al gemeld voor het in gebruik nemen van de kerk. De gemeente hoopt dat dit de komende maanden zal uitmonden in een overeenkomst met een nieuwe gebruiker. De gemeente wil het verzekeringsgeld dat overblijft na herbouw - tussen de 800.000 en 1 miljoen euro - na overleg met de verzekeraar gebruiken om het pand verder aan te kleden voor de nieuwe gebruiker.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie