Nieuw elan Amersfoort.CultuurBewust.nl

5 oktober 2011 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Het internetmagazine voor en door jongeren, Amersfoort.CultuurBewust.nl bestaat twee jaar en heeft in die periode zijn bestaansrecht meer dan bewezen. Onder aanvoering van een nieuwe hoofdredacteur, Nyncke Havelaar, worden nu stevige vervolgstappen gezet. Zo gaat het ´uitbureau voor jongeren´ samenwerkingsverbanden aan met Theater De Lieve Vrouw en De Flint, met de middelbare scholen in Amersfoort en met nieuwsblad De Stad Amersfoort.nl.

door André van der Velde

Amersfoort.CultuurBewust.nl een nieuwe injectie geven, dat is wat hoofdredacteur Havelaar (24) beoogt. ,,Anderhalf jaar geleden ging een groep van zestien redacteuren tussen 12 en 18 jaar oud van start, die is langzamerhand uitgedund tot acht. We zijn dus steeds minder gaan schrijven en dat is jammer. Daarom gaan we net als twee jaar terug weer de middelbare scholen langs om nieuwe redacteuren te werven’’, vertelt ze. ,,En momenteel wordt ook gewerkt aan een concept om op deze scholen workshops recensie-schrijven te geven.’’

Maar daar blijft het niet bij. Om de doelgroep beter te bedienen is een keurmerklogo geïntroduceerd. ,,Dat hebben we ontwikkeld in samenwerking met theater De Lieve Vrouw en De Flint’’, vertelt Havelaar enthousiast. ,,Van hen krijgen we een programmaoverzicht en wij bekijken vervolgens welke voorstellingen en films interessant zijn voor jongeren. Want wie kan dat beter bepalen dan jongeren zelf? We zullen daarvoor bijvoorbeeld recensies lezen en trailers op YouTube bekijken. En als wij zoiets hebben van ´hé dat is tof´ en wij denken dat het jongeren aanspreekt, zetten we er het ´Keurt Goed Logo´ bij’’, licht Havelaar toe.

Ook de samenwerking met De Stad Amersfoort.nl wordt nieuw leven ingeblazen. De afgelopen maanden maakten redacteuren van Amersfoort.CultuurBewust.nl al enkele grote verslagen voor de krant, onder meer over Torenpop en straattheaterfestival Spoffin. Havelaar: ,,Dat was superleuk om te doen en de redacteuren vonden het ook heel erg stoer. De dubbele pagina´s zijn op school opgehangen en natuurlijk moest iedereen in hun familie het zien’’, lacht ze. De cultuursite zal voortaan het hele jaar door voor het nieuwsblad uitgebreid verslag doen van verschillende festivals. Zo staat begin november filmfestival Scenecs op stapel.

De samenwerking gaat echter verder. Vanaf 26 oktober vullen de redacteuren maandelijks zelf een pagina in De Stad.Amersfoort.nl. Havelaar verheugt zich erop: ,,We hebben een aantal vaste rubrieken, zoals Redacteur aan het woord´, waarin een redacteur iets over zichzelf vertelt. Verder hebben we een mooie grote cultuurfoto, die helemaal voor zichzelf spreekt, een uitgebreide recensie en ´Even bellen met´. Voor de eerste aflevering van die rubriek zal onze redacteur Meike Storck niemand minder dan burgemeester Lucas Bolsius interviewen.’’

Jongeren tussen 12 en 18 die ook redacteur willen worden van CultuurBewust.nl kunnen meer informatie vinden op www.Amersfoort.CultuurBewust.nl of contact opnemen met Nyncke Havelaar: Amersfoort.CultuurBewust@gmail.com en 030-8903267.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie