HVC 5 - Zuidoost United 2

28 september 2011 om 00:00 Voetbal

Reduan Jabli 1-0, Salar Mezbanali 2-0, Geoffrey de Lange 3-0, Safa Agyazi 4-1 en 5-2

AMRSFOORT - Tegen het nog puntloze Zuidoost United heeft HVC zondag de eerste overwinning in het nog prille seizoen binnengehaald. De basis voor de winst werd door de Amersfoorters in de eerste helft gelegd. De thuisploeg scoorde toen drie keer en dat betekende een 3-0 ruststand.

Na 25 minuten rondde Reduan Jabli een prima combinatie van HVC goed af: 1-0. In de 39e minuut volgde nummer twee. De schutter was Salar Mezbanali. Daarmee was de koek in de eerste helft nog niet op. In de blessuretijd zorgde Geoffrey de Lange voor een 3-0 ruststand.

In de tweede helft sloop er wat gemakzucht in de formatie van trainer Bert Trappel. Het gevolg was een tegentreffer in de 70e minuut: 3-1. Maar nog geen minuut later antwoordde HVC via Safa Agyazi: 4-1. Dezelfde speler zorgde in de slotfase met een knappe volley voor de mooiste treffer in de eenzijdige wedstrijd. Daarvoor hadden de Amsterdammers nog een strafschop gekregen waardoor het duel in een 5-2 zege voor de thuisclub eindigde.