Nieuwland 2 - Benschop 1

28 september 2011 om 00:00 Voetbal

Nordin Karraz 1-0, Hossein Mezbanali 2-1

AMERSFOORT - Na drie nederlagen op rij is Nieuwland er zaterdag in geslaagd een einde aan die slechte reeks te maken. Benschop was het eerste slachtoffer van de Amersfoorters die met 2-1 aan de goede kant van de score bleven.

Bijna het gehele duel domineerde Nieuwland het thuisduel. Na een kwartier viel het openingsdoelpunt. Nordin Karraz nam de bal vol op zijn pantoffel: 1-0. Daarna kreeg Nieuwland nog wat kansen maar gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer. Benschop toonde zich alleen met vrije trappen gevaarlijk.

Niettemin kwamen de bezoekers na tien minuten in de tweede helft op gelijke hoogte via een afstandschot: 1-1. Nieuwland was niet onder de indruk van die gelijkmaker. De thuisploeg zocht veelvuldig de aanval op en niet zonder succes. Hossein Mezbanali onderschepte op het middenveld de bal en ging op volle snelheid richting het doel van Benschop. Met een zuiver schot zorgde de aanvaller voor de winnende treffer: 2-1.