1-0 ZSGO, 1-1 Marcel Pietersen, 2-1 ZSGO, 3-1 ZSGO, 4-1 ZSGO, 5-1 ZSGO

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - In en tegen ZSGO uit Amsterdam leed zaterdag tweedeklasser VVZA een 5-1 verlies. VVZA trainer Piet Rigter:" De betere ploeg heeft in deze gewonnen. Wij speelden niet ons gewenste niveau wat zeker niet als excuus kan en mag worden aangemerkt. Het zat er voor ons vandaag niet in." Al in de tiende minuut van de eerste helft keek VVZA al tegen een 1-0 achterstand aan. Maar een goed uitgespeelde aanval van de Amersfoorters leverde in de 18e minuut de gelijkmaker op, waardoor alles weer open lag. Met in de 37e minuut de 2-1 voorsprong voor de Amsterdammers gingen beide ploegen aan de thee. Na rust een duidelijk meer risico nemende Amersfoortse ploeg die het vervolgens in heel korte tijd moest afleggen tegen de snelle balvaardige spitsen van de thuisploeg.

Ondanks dat VVZA zich zeker wel wat kansen wist toe te dichten in die tweede helft, kwam het er eigenlijk niet veel meer aan te pas en keek in de 81e minuut tegen een 5-1 achterstand en tevens eindstand aan. Weliswaar een domper voor de mannen van Rigter, maar gezien het vertoonde spel van de thuisploeg absoluut een terechte nederlaag voor nieuwkomer in de 2e klasse VVZA.