Belangrijke rol weggelegd voor CJVV doelman Arjen Nawijn

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

0-1 Wilfred Rietveld, 1-1 Beursbengels, 1-2 Tomas van Dijk, Dylan Wienke

AMERSFOORT - In de uitwedstrijd tegen de Beursbengels uit en in Amsterdam, speelde CJVV doelman Arjen Nawijn een belangrijke rol. Met tal van fraaie reddingen had hij een groot aandeel in de 1-3 overwinning van zijn team. CJVV was van meet af aan sterk in de omschakeling en stichtte met regelmaat groot gevaar in de verdediging van de Amsterdammers. Dat betekende al in de 20e minuut de 0-1 voorspong voor de Amersfoorters door Rietveld die vanaf 18 meter snoeihard binnenschoot. Alhoewel de thuisploeg weliswaar aandrong, gebeurde dat in een veel te traag tempo, waardoor CJVV de wedstrijd bleef beheersen. Met nog een dot van een kans voor Amersfoorter Pim de Jong kort voor rust, bleef het bij een 0-1 ruststand. Ook in de tweede helft een gedegen spelende Amersfoortse formatie die echter in de 62e minuut niet kon verhinderen dat de Beursbengels gelijk trokken (1-1). Maar met in de 87e minuut de verdiende 1-2 voorsprong voor CJVV kon de wedstrijd eigenlijk al niet meer stuk. Een rode kaart voor Rietveld tegen het eind van de wedstrijd en de 1-3 door Wienke, vormden de slotakkoorden van een verdiende overwinning voor CJVV.