Minimale zege voor VOP

21 september 2011 om 00:00 Voetbal

AMERSFOORT - Scherpenzeel heeft de uitzege bij DHSC geen mooi vervolg kunnen geven. Hoewel op het veld de krachtsverhoudingen weinig uit elkaar liepen, liet VOP de thuisploeg in het stof bijten. Het werd 0-1 voor de Vathorstploeg.

De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. Beide ploegen wilden wel voetballen, maar hadden moeite om elkaars defensie uiteen te rijten. Het lukte Scherpenzeel een maal in de eerste twintig minuten. Robbert Vlaanderen kreeg daardoor een dot van een kans, maar treuzelde te lang, waardoor een toegesnelde verdediger de bal weg kon glijden. Het was voor Scherpenzeel de kans om de middag een positieve wending te geven.

VOP bleek over een fysiek sterke ploeg te beschikken en profiteerde daar vlak na rust optimaal van. Een hoge voorzet werd binnengekopt door Emile Brouwer, die de kleinere Pieter Barten in de lucht aftroefde: 0-1. Met dat doelpunt kroonde de spits zich tot man van de wedstrijd, want hoewel Scherpenzeel het wel probeerde, gescoord werd er niet meer. Een vrije schietkans voor Jouke van Elst en in de slotfase een mislukte inzet van Dittgher Aarsen konden daar niets aan veranderen.