Marcel Pietersen 1-1, Michael Ouwerkerk 3-2, Sebastiaan Verhoeve 3-3

14 september 2011 om 00:00 Voetbal

VVZA heeft zondag een mooie kans op een driepunter laten liggen. Met een tussenstand van 3-3 en nog acht minuten op de klokken miste Michael Ouwerkerk een strafschop. In de resterende tijd scoorde Abcoude wel waardoor die ploeg na een doelpuntrijke wedstrijd aan het langste eind trok: 4-3.

In de eerste helft waren beide teams goed aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook uit de ruststand: 1-1. Voor VVZA was Marcel Pietersen in de eerste helft succesvol, uit een vrije trap.

Vrij snel na de pauze moesten de bezoekers twee doelpunten incasseren: 3-1. Met nog een half uur op de klokken zocht VVZA de aanval op. En met succes. Ouwerkerk en Sebastiaan Verhoeve zagen binnen vijf minuten kans de achterstand weg te werken: 3-3.

In de 82e minuut wees de scheidsrechter resoluut naar de stip na een overtreding op Ouwerkerk. De spits nam de strafschop zelf maar dat werd geen succes. De doelman van Abcoude stopte de penalty en dat bleef niet zonder gevolgen. Nog in dezelfde minuut scoorde Abcoude de winnende treffer: 4-3.