Eigen doelpunt FC Weesp 1-1, Wesley Lans 2-3, Wim Schievelt 3-3 en Mike Smeele 4-3

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

De eerste competitiewedstrijd van De Posthoorn in de derde klasse C heeft de ploeg van trainer Rob Snijders een overwinning opgeleverd. Op eigen veld rekende de debutant zaterdag af met FC Weesp.

Na de eerste helft leek een zege voor de Amersfoorters nog ver weg. De thuisclub keek na 45 minuten tegen een 1-3 achterstand op. Al na drie minuten moest De Posthoorn de eerste trefffer incasseren: 0-1.Vier minuten later was de stand al weer gelijk dankzij een eigen doelpunt van Weesp speler Kobus den Uijl: 1-1.

De bezoekers toonden echter veerkracht en sloegen drie minuten later weer toe: 1-2. Het derde doelpunt viel in de 21e minuut. Opnieuw moest De Posthoorn doelman Jaap Overeem zich gewonnen geven: 1-3. Daarna lieten de gasten de kans liggen om De Posthoorn het genadeschot te geven. Na een overtreding van Stefan Heining mocht Weesp een strafschop nemen. De penalty werd echter niet benut.

Enkele omzettingen in de thuisploeg pakte na rust goed uit. Wesley Lans, Wim Schievelt (strafschop) en Mike Smeele bogen de 1-3 achterstand om in een 4-3 eindstand.