Wessel Schmidt 0-1

7 september 2011 om 00:00 Voetbal

Met wat meer geluk had Nieuwland de competitie geopend met een beter resultaat dan de 2-1 die zaterdag na het duel tegen Geinoord Nieuwegein op het scorebord stond. Het houtwerk was de Amersfoorters echter niet goed gezind.

Vooral in de eerste 45 minuten toonde Nieuwland tegen de ploeg die nog niet zo lang geleden in de hoofdklasse acteerde, aan dat zij dit seizoen in de tweede klasse B een rol van betekenis willen spelen. Geinoord had voor eigen publiek niet veel te vertellen en mocht blij zijn met de 1-1 tussenstand na de eerste helft.

Na een kwartier had Wessel Schmidt voor zijn nieuwe club de score geopend. De dit jaar van Cobu Boys overgekomen middenvelder liet in de eerste competitieronde meteen zijn specialiteit zien. Uit een vrije trap liet Schmidt het net van Geinoord bollen: 0-1. De gelijkmaker viel een kwartier later, ook uit een vrije trap. Nieuwland doelman Kevin Balvers was kansloos toen de bal via de muur zijn richting op kwam: 1-1.

Na rust was Geinoord de bovenliggende partij en scoorde ook: 2-1. Daarna had Schmidt pech met een vrije trap. De bal belandde op de kruising waardoor de gelijkmaker uitbleef.