Marcel Pietersen 1-0, Michael Ouwerkerk 2-0 en 4-1, Sebastiaan Verhoeve 3-0

7 september 2011 om 00:00 Sport

Afgaande op het resultaat van de eerste competitiewedstrijd (4-1 winst op Hoofddorp) kan VVZA het seizoen met vertrouwen tegemoet zien. De Amersfoorters hadden zondag tegen de nummer twee van vorig seizoen in de tweede klasse aan een helft voldoende om de buit te kunnen binnenhalen.

De VVZA’ers hadden van trainer Piet Rigter de opdracht gekregen de tegenstanders het spel te laten maken. Dat lukte aardig, zo bleek al in de eerste 45 minuten. De thuisploeg had van de Hoofddorpse aanvallers weinig te vrezen en kon zelf heerlijk counteren. Kansen bleven niet uit en daarvan werden er drie in de eerste helft benut.

In de 14e minuut scoorde de van SO Soest overgekomen Marcel Pietersen zijn eerste competitiedoelpunt voor VVZA: 1-0. Tien minuten later volgde nummer twee. Dit keer was Michael Ouwerkerk de schutter. Op slag van rust rondde Sebastiaan Verhoeve een mooie Amersfoortse aanval prima af: 3-0.

Hoofddorp kon daar weinig tegenover stellen. Pas na het vierde doelpunt van de thuisclub, gescoord door Ouwerkerk uit een strafschop, slaagden de bezoekers erin de eer te redden: 4-1.