Caspar Vijverberg 0-1, Franklin Harmsen 0-2 en 1-3, Mike Junger 2-4, Ruud Vos 2-5

7 september 2011 om 00:00 Sport

Hoogland is als nieuwkomer in de eerste klasse uitstekend aan het seizoen begonnen. Op de eerste competitiedag lieten de Hooglanders al meteen zien dat met hen ook een klasse hoger terdege rekening moet worden gehouden. Dat bleek wel uit het resultaat (2-5) die de formatie van trainer Ronald Heerschop zondag tegen De Kennemers liet noteren.

Met twee doelpunten en twee assists had nieuweling Franklin Harmsen een belangrijk aandeel in de overtuigende winst van de Hooglanders op vreemde bodem. De openingstreffer, vijf minuten voor rust, werd niet door de Amersfoorter gemaakt. Dat doelpunt kwam op naam van Caspar Vijverberg: 0-1.

Harmsen nam wel nummer twee voor zijn rekening, nog geen minuut na het begin van de tweede helft: 0-2. Daarna verkleinde de thuisclub de achterstand (1-2) maar het antwoord van de bezoekers volgde al snel. Harmsen scoorde zijn tweede treffer: 1-3.

De slotfase werd nog spannend na het tweede doelpunt van De Kennemers: 2-3. Mike Junger (2-4) en invaller Ruud Vos (2-5) maakte echter in de slotminuten aan alle onzekerheid een einde.