Stem op je favoriete Spoffin OFF-voorstelling(en)

24 augustus 2011 om 00:00 Cultuur

AMERSFOORT - Festival Spoffin reikt dit jaar voor het eerst de Spoffin OFF Grolsch Award uit. Bezoekers van Spoffin, het internationale festival voor straat- en locatietheater in Amersfoort (26-28 augustus), kunnen hiermee een ander festival een topvoorstelling cadeau doen. Alle 18 groepen die voorstellingen spelen tijdens het Spoffin OFF-programma voor jong professioneel theatertalent, dingen mee naar de prijs. De Award heeft een waarde van €2.500.

Stemmen kan via http://tinyurl.com/SpoffinOFFverkiezing tot zondagavond 19.00 uur. Of klik op de banner op de homepage van deze site.

Publiek kan ook op het festivalterrein zijn stem geven via speciale kaarten.die verkrijgbaar zijn aan de Festivalbalie op het Lieve Vrouwekerkhof. De groep die de harten van het publiek weet te stelen, krijgt de prijs en kan hiermee op reis naar een ander festival in binnen- of buitenland. De Spoffin OFF Grolsch Award, mogelijk gemaakt door Grolsch, stimuleert hiermee de mobiliteit van jong theatertalent; een van de belangrijkste doelstellingen van Spoffin OFF.

De deelnemende groepen in Spoffin OFF zijn: Alessandra Coppola & David Zagari (IT); Ara Dona Cie (DE); Arbimoflex (NL); Bright Night International (GB); Cie. Isis/Swebounce (FR/SE); Etienne Borgers (NL); Fingers Theatre (GE); Het Meubilair (NL); LODIES Theater (NL); Luca Andrea Stappers (NL); Mount Lu (NL); Orkestar Strada (FI); Poolse Vis (NL); Stuff and Things (GB); Tragic (NL); Vincent de Rooij (NL); Zin-Lit’ (FR/GB/SE). Door ziekte is op het laatste moment Cie. Giolisu (IT/BE) uitgevallen.

De 25 groepen in het IN-programma van Spoffin vallen buiten de competitie.

Spoffin biedt als een van de weinige festivals in Nederland naast het hoofdprogramma (IN) met bekende namen ook een zogeheten OFF-programma. Hierin presenteren aanstormende, professionele theatermakers uit binnen- en buitenland zich. Ook voor gevestigde artiesten die nieuwe dingen willen proberen, is OFF de plek om zich te laten zien. Spoffin OFF is een volwaardig onderdeel van het festival: alle voorstellingen zijn door een strenge selectie gekomen. Bezoekers van het festival krijgen zo de kans als eersten te genieten van de nieuwste voorstellingen van verschillende talentvolle theatermakers.

Meer op www.spoffin.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie