Halve van Hoogland op koers

25 augustus 2011 om 00:00 Sport

De 48-jarige voorzitter van het organisatiecomité Kees Boon: ,,De samenwerking met de organisatie Dorpsfeest Hoogland is ook dit jaar weer perfect te noemen. Veel vrijwilligers zijn al maanden actief om dit jaarlijkse prestigieuze loopevenement tot een groot succes te maken. We kijken uit naar zondag 18 september, de dag waarop duizenden atleten (jong en oud) hun beste beentje voor gaan zetten op een van de loopafstanden, te weten de halve marathon, de 10 km, de 5 km en natuurlijk niet te vergeten de Kidsrun.”

Organisatie verwacht grote deelname AMERSFOORT - Het organisatiecomité van atletiekvereniging Altis verwacht, gemeten naar de huidige stand van zaken, een grote deelname aan de 33ste editie van de ‘Kok Wooncenter Halve van Hoogland’. Secretaris Manon Marinus: ,,Zo’n kleine vier weken voor de sluitingsdatum (17 september aanstaande) zitten we al op 150% van het aantal inschrijvingen van afgelopen jaar (1100). Daarmee zitten we goed op koers en belooft het een ‘volle bak’ te gaan worden.”

door Huub van Aerssen

Deelnemersrecord

Marinus vult aan: ,,Dagelijks komen er inschrijvingen binnen. Op basis van het huidige aantal inschrijvingen verwachten we een record aantal deelnemers. Omdat er limieten voor het aantal deelnemers per afstand zijn gesteld, wordt aanbevolen snel in te schrijven. Dit kan mogelijke teleurstelling voorkomen. Na-inschrijving op zaterdag 17 september is alleen mogelijk als het maximale aantal lopers bij de voorinschrijving niet is bereikt.”

Degenen die gebruik maken van de voorinschrijving kunnen gedurende de loopwedstrijd een beroep doen op kinderopvang. Marinus: ,,Tijdens de Kok Wooncenter Halve van Hoogland wordt kinderopvang verzorgd dankzij de steun van VIGO, een gastouderbureau en kinderdagverblijf. De kinderopvang is op zondag 18 september geopend van 11.00 tot 16.00 uur voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Kinderen van 4 t/m 10 jaar kunnen eerst aan de Kidsrun deelnemen (van 11.00 tot 12.00 uur) en daarna worden ondergebracht in de kinderopvangtent nabij start en finish. De ouders kunnen dan onbezorgd de 5, 10 of 21,1 km lopen. De kosten bedragen slechts €2,50 per kind, waarvan de opbrengst volledig zal worden geschonken aan de Stichting Leukemie.”

Loopshirt

,,Ook dit jaar is er weer een loopshirt ontworpen voor het loopevenement’’, aldus Kees Boon. ,,Tot en met zondag 28 augustus kunnen deze loopshirts worden besteld tegen een prijs van €15. Na 28 augustus is bestelling niet meer mogelijk. Evenals vorig jaar zal ook dit jaar weer de naam van de loper op het startnummer worden vermeld. Echter alleen als de inschrijving uiterlijk 28 augustus is ontvangen.’’ Marinus vult aan: ,,In het kader van het 50-jarig bestaan en jubileumjaar van atletiekvereniging Altis mogen alle lopers die op zondag 18 september 50 jaar zijn, gratis deelnemen aan het loopevenement.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie