Bouw nieuw detailhandelcomplex aan Amsterdamseweg

10 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - Een projectontwikkelaar heeft een plan uitgewerkt voor de ontwikkeling van een 'retailcomplex' aan de Amsterdamseweg 37-39. Het gaat om een bedrijfsgebouw in twee bouwlagen met een zwevende derde bouwlaag met parkeerplaatsen. Het is bedoeld voor de vestiging van detailhandelsbedrijven op het gebied van woninginrichting, doe-het-zelf en tuinmeubelen, een fitnessruimte en een autoreparatiebedrijf met bijbehorende parkeervoorzieningen.

Om de een en ander mogelijk te maken, moet een apart bestemmingsplan worden gemaakt. Deze ruimtelijke ontwikkeling is niet mogelijk met het geldende bestemmingsplan. Volgens het college van b en w heeft de ontwikkeling heeft een positief effect op de uitstraling van de Amsterdamseweg. Op dit moment is het terrein naast de Gamma niet bebouwd.

Het college denkt dat 'de hoge beeldkwaliteit'van het ontwerp een positief effect heeft op de uitstraling van de Amsterdamseweg. De grond is in eigendom van de ontwikkelaar. Met de ontwikkelaar is een overeenkomst gesloten over de kosten die door of namens de gemeente worden gemaakt voor de begeleiding en de planontwikkeling. Om het plan te kunnen uitvoeren, hoeft de openbare ruimte niet te worden aangepast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie